Löpning Kläder, Skor & Prylar 22 inlägg 7036 visningar

Hur många och vad för sorts skor

1998 • Malmö
#1
15 oktober 2020 - 23:30
Gilla
Tjena! Tänkte att vi kanske skulle ha en liten diskussionstråd om skor och allt som hör där till. Hur många par rullar ni på och vilka typer sitter ni på? Jag rullar just nu på 3, ett par snabbare skor (Saucony Endorphin Speed), ett lite mer dämpande men fortfarande lätta och roliga (Brooks hyperion elite) och en mängdträningssko per definition, som är mjuk o riktigt skön (Mizuno Wave Inspire). Själv snittar jag 6-8 mil i veckan och tänker om jag kanske har för lite. Vad är era erfarenheter?

Brukade ha hoka one Clifton 6 som "mellan"sko innan och den var jag mer nöjd med än mina nya Brooks. De är lite för icke dämpande för den kategorin jag skulle vilja ha den i, tyvärr. Men annars är den grym. Så om ni har tips på en liknande till Clifton 6. Säg till!
< < < 1 2 > > >
1988 • Göteborg
#21
17 oktober 2020 kl 11:11
Gilla
Mängdskor: Reebok Floatride Energy 2
Snabbare pass: adidas Boston 7, Salming speed 7, Reebok Run Fast
Tävling: Saucony Endorphin Pro
Trail: Icebug Capra RB9X

Hade 8-9 skor i rotation tidigare, men tanken är att komma ner till 4-5 stycken och sen bara byta när gamla slits ut.
Abbe S
1972 • Stockholm
#22
17 oktober 2020 kl 11:29
Gilla
2 par. Springer just nu 5-6 mil/veckan.

trailsko: Saucony Peregrine
mängdsko: Saucony Triumph 18

Har haft fler skor tidigare men numera orkar jag inte bry mig. För en motionär på min nivå är det ju knappast skon som är den begränsande faktorn om man säger så. Däremot kan det ju finnas en viss skadeförebyggande effekt att variera sina skor men jag har allt svårare att tycka det är kul att köpa nya prylar. Blir mest att jag (motvilligt) ersätter det som är utslitet eller gått sönder.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.