Löpning Träning 5 inlägg 1103 visningar

antagligen en evig fråga

1980 • ED
#1
2 juni 2010 - 11:54
Gilla
Har sprungit i ca 1 1/2 år, vintertid bytte jag ut det mot skidor.
Men det känns som efter skidsesången så kommer jag inte tillbaka till samma fart som tidigare. Denna våren har varit enorm trög, visserligen haft problem med benhinnor så jag har sprungit mer i skogen än tidigare.

Jag kollade alltid tidigare på joggs kartor när jag la in passen. Nu har jag fått en Garmin 305. Det blir alltid lite skillnad jämfört med innan. Samma tur som var 10 km är nu kanske bara 9,7.
Det kanske är en liten anledning till att farten blir lite långsammare.

Nån som har några smarta tips??
1969 • Sala
#2
2 juni 2010 kl 22:55
Gilla
Ja, att fortsätta springa :-)
1971 • Hisings-Kärra (Göteborg)
#3
2 juni 2010 kl 22:57
Gilla
Löpband. Där är sträckan fiktiv men exakt. Och det är mycket lättare att träna i högt tempo.
1980 • ED
#4
3 juni 2010 kl 07:52
Gilla
Var ute i går en tur igen. Tänkte jag skulle ta en kort bana för att kunna öka farten. Men icke....
Efter ett tag så gick det inte längre, benen kändes som bly och jag var tvungen att stanna det kändes som jag skulle spy.
Då kan man ju tro att jag sprang fortare än vad jag borde... absolut inte. Det gick JÄTTE långsamt.
Börjar allvarligt tro att löpning inte funkar längre. Eller så kanske jag har nåt i kroppen som gör att jag känner mig sliten.

Älskar ju att springa...
Lisa Wahman
1974 • Örebro
#5
3 juni 2010 kl 08:47
Gilla
Så länge Du älskar att springa är allt som det ska! ;) Som med det mesta innebär ju löpningen toppar och dalar. Har upplevt samma fenomen själv. Ofta gäller det att hitta tillbaka till det roliga och sköna med löpning och inte stirra sig blind på tiden. Ge dig ut utan klocka ett tag. Träna för att det är skönt och för att Du faktiskt kan. När Du sedan tar med dig klockan igen brukar effekten vara att det plötsligt går lite snabbare. Dessutom är det tyvärr lätt att misströsta då man tycker sig träna exemplariskt men resultaten uteblir, MEN en vacker dag så inträffar det där man väntat på då allt flyter och benen "springer av sig själva".

Det kan ju också vara så att Du faktiskt bär på en infektion som inte riktigt bryter ut eller andra medecinska orsaker. Överträning är ju också en klassisk orsak till "plötsliga cementben". Man får tänka på att vilan är lika viktig som själva träningen för att få bra resultat. Å så mat... Å så vätska...

Vet också hur lätt det är att lura sig på sträckor och tider som du nämner. Men faktum kvarstår att Du faktiskt springer samma sträcka oavsett hur lång den "varit" och "är".
Hoppas Du kommer ur din svacka. "Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!" sååå Keep on jogging! Allt gott!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.