Löpning Övrigt 1 inlägg 2298 visningar

VAD GÖR MÄNNISKAN ? Trött

Oldboy
1952 • Danderyd
#1
24 oktober 2010 - 13:13 (Redigerad 24 oktober 2010 - 13:13)
Gilla 
5x1000 är det nog rätt många här som kör. Jag har kört riktigt många kortintervaller ihop med Team Stockholm Marathon en gång, det kanske var 18x2-300 eller nåt sånt men det är för tråkigt att göra själv även om jag provat 3x5x100 några gånger och 3x4x300 också. 3-4x2000 försöker jag också få till ibland och Yasso's 800 (10x800m med lika lång joggvila som fartdel) är nog det jobbigaste jag gett mig på i intervallträning så det blir inte ens varje år.

Varför blir det så sällan av? Jo, det är krävande pass som tar rätt lång tid med rejäl uppvärmning, nedjogg och stretchning och sedan återhämtning innan man orkar göra något annat med full kapacitet. Går att klämma in på en förlängd lunchrast med skohorn, men jag gör det helst på bana och det finns ingen nära jobbet. Efter jobbet är jag hungrig och när middagen har sjunkit ner är det i senaste laget att sticka ut och träna. Under "toppningsperioden" inför StM (i praktiken april-del av maj) brukar jag kunna klämma in ett bra kvalitetspass av det slaget nästan varje vecka och i någon mån juli-september också.

Team Stockholm Marathon "hjälper till" där också genom att passen är schemalagda, vill man vara med så får man se till att planera sin tid så det passar. Och så får man piska och morot i form av löpkompisar som springer i ungefär samma fart varav en del snabbare, samt ledare. Att träna i klubb är förmodligen ännu bättre om de har en långdistanssektion men de är ju tyvärr lite glest utspridda.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.