Löpning Utrustning 9 inlägg 3772 visningar

Hjälp att köpa ett skidapaket!

HE
1973 • Stockholm
#1
14 februari 2012 - 14:27 (Redigerad 14 februari 2012 - 14:27)
Gilla 
(skidpaket ska det stå :) )
Hej!
Helt ny här på forumet med en fråga som säkerligen behandlats x antal gånger.
Tänkte ge mig in i skiddjungeln och har med erfarenhet av andra intresseområden vetskap om att mycket vill ha mer...
Frågan lyder: Jag tänkte köpa ett skidpaket för det är ju billigast 1500kr på sportbutiken. Icke vallningsfria. Man får ju nya grejer som är anpassade till mig. 39 år, som endast ska ut i spåret och åka för konditionssyfte.
När jag sedan åkt x antal tillfällen och börjar småsnacka med en inbiten åkare kanske följande scenario utspelar sig:
-Jag: Ooh, det skulle ju behöva gå lite fortare i spåret...
-Den inbitne: Jaha, du köpte dom skidorna och de pjäxorna!?
Ja, då blir det inte bättre, du ska åka på de här grejerna och lagt ut så här mycket pengar på utrustningen då kan du utvecklas betydligt mer...

Det känns som att på alla områden så funkar instegsmodellen i x antal tillfällen, vad man än gör och ett år senare har man inte råd att uppgradera utan skulle satsat direkt på vassare grejer.

Nu vill jag gärna höra: Du HE, det räcker gott att köpa ett kit med skidor och pjäxor för 1500 kr. Det handlar om vikten som skidan tar och hur du vallar!

Sista frågan: Hur långa skidor ska man ha? Upp till handens början när man sträcker upp handen var det nån som sa, eller är det inte så noga.

Hoppas ni förstår mina funderingar.
Ha en fortsatt skön dag!
/HE
1956 • Horndal
#2
14 februari 2012 - 17:04
Gilla 
Enligt en viss mister Pölder.
Om du är motionsåkare/vasaloppsåkare ska du inte välja detta paketet. Du måste titta på paket från 2500:- för att få roligt i spåret.

Allt är relativt men skidorna måste passa dig och ditt användningssätt så risken är att du kommer hem med ett dyrare paket ;-).
Se till att de kan skidor där du handlar så att allt blir rätt utprovat!
(Själv handlar jag på Runes sport)

"Längden blir vad den blir bara spannet är bra."

//Rino
Patrik Palmgren
1983 • Raseborg
#3
10 september 2013 - 15:46
Gilla 
Såg just på Pölder och hittade sedan hit. Någon som kan gå mera in på varför? "Om du är motionsåkare/vasaloppsåkare ska du inte välja detta paketet. Du måste titta på paket från 2500:- för att få roligt i spåret."

Tänkte börja skida kommande vinter. Gissar på en gång i veckan. Senast jag skidade var ca. 20 år sedan.
Erik Nord
1976 • Järfälla
#4
24 september 2013 - 20:23
Gilla 
Generellt ett så är skidor som ingår i ett paket för 1500 kr troligen något som kommer kännas som att materialet begränsar dig. Belaget och skidans konstruktion gör den sämre än de lite dyrare. Belaget glider lite sämre om du tänker valla det så förenas inte vallan på samma sätt med belaget. Skidan är lite tyngre och spannen brukar inte vara av samma kvalite.
Men köp en lite dyrare skida hos någon annan än pölder så får du den lite billigare eller håll utkik efter rea produkter på deras hemsida.
Många butiker har vasalopps dagar med rea så här års. Ex runes sport i skinnskatteberg. Börjar nu på torsdag. Finska nätbutiker har konkurrens kraftiga priser pga av euro kursen.

Polder kan sina saker men har en speciell jargong.
Erik Nord
1976 • Järfälla
#5
24 september 2013 - 20:32
Gilla 
Generellt ett så är skidor som ingår i ett paket för 1500 kr troligen något som kommer kännas som att materialet begränsar dig. Belaget och skidans konstruktion är sämre än på de lite dyrare. Belaget glider lite sämre. Om du tänker glidvalla skidan så förenas inte vallan på samma sätt med belaget.

Skidan är lite tyngre och spannen brukar inte vara av samma kvalite. Främst märks tyngden när du ska dra fram skidan vid diagonalåkning och dubbelstakning med frånskjut.

Jag tror att på vissa billigare skidor är spann kurvan sämre.

Men köp en lite dyrare skida hos någon annan än pölder så får du den lite billigare eller håll utkik efter rea produkter på deras hemsida.
Många butiker har vasalopps dagar med rea så här års. Ex runes sport i skinnskatteberg. Börjar nu på torsdag. Finska nätbutiker har konkurrens kraftiga priser pga av euro kursen.

Polder kan sina saker men har en speciell jargong.
1971 • Vagnhärad
#6
25 september 2013 - 15:14
Gilla 
Köp absolut inte vallningsfritt. Du kommer aldrig att hitta glädjen i åkningen då.
Patrik Palmgren
1983 • Raseborg
#7
26 september 2013 - 17:41
Gilla 
Tack för svaren! Tipset om att finska nätbutiker har konkurrens kraftiga priser gör mig glad eftersom jag bor i Finland ;)
Oskar Lundgren
1975 • Alingsås
#8
17 oktober 2013 - 17:26
Gilla 
Återkom gärna med recensioner av vad ni köpte/hur bra paketen var. Har lite skidfunderingar själv.
1978 • Göteborg
#9
18 oktober 2013 - 11:23
Gilla 
Jag köpte ett par Fischer RCS igår på Intersport. 2999 inkl. bindning istället för 5400 nånting. Men det var ju utan pjäxor och stavar för det hade jag, och just den dealen gällde bara igår.

Jag gjorde annars i fjol precis som HE skriver, köpte ett billigare paket på XXL som absolut funkade och jag kom från Sälen till Mora på drygt 9 timmar, men kände nu att jag ville uppgradera mig lite. Och då kan man ju tänka att förra årets inköp var bortkastade pengar, men det tycker inte jag. Nu har jag ju två par skidor. Dubbelt så bra som ett par :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.