Löpning Kost & Näring 17 inlägg 4984 visningar

vart tar maten vägen???

Niclas
1974 • VISBY
#1
24 juni 2012 - 21:55
Gilla
Är tunn och späd började gå på gym dec-jan gick ner 5 kg så jag la ner det. gick upp 5 kg. Började löpträna nu i vår gick ner 5 kg är 176 cm lång och väger nu 58 kg har vägt 63 innan löpning/gym. tydligt att man måste komplitera med något??? mer mat??? har varit hos läkare och kollat sköldkörtel och alla andra sänkor osv. men är fullt frisk
detta äter jag 5 ddg lör och sön mer normal intag typ frukost lunch mellis middag.
06.30 yoggi
09.00 matlåda vanlig husman typ kött fisk pasta potatis mm
12.00 matlåda vanlig husman typ kött fisk pasta potatis mm
14.30 mellanmål frukt
17.30 matlåda vanlig husman typ kött fisk pasta potatis mm
20.00 mellanmål frukt eller en fika
Stefan Norgren
1978 • Huddinge
#2
24 juni 2012 kl 22:10
Gilla
Mer frukost säger jag.

Sen kanske du bara är smal av genetiska själ?

Ett tips är att börja med boxning då blir du genast 'tung' med dessa cm/kilo :)
Johanna Linde
1987 • Essunga
#3
24 juni 2012 kl 22:40
Gilla
Kanske matigare mellanmål? Typ kokt/stekt ägg eller pannkakor?
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#4
25 juni 2012 kl 00:05
Gilla
Vad gör du till vardags? Har du ett fysiskt krävande jobb?
1963 • Brämhult
#5
25 juni 2012 kl 00:15
Gilla
Jag tycker att du ska öka dina mellanmål ordentligt.
Se till också att du äter ordentligt före och efter träning, gör du inte det så kommer kroppen att ta energi från dina muskler.
Detta var lite kort
hernwall
1966 • handen
#6
25 juni 2012 kl 07:31
Gilla
Sa du inte fullt frisk?! Vi är olika. Fokusera på att må bra, för tusingen. ;)
Maria
1981 • Gävle
#7
25 juni 2012 kl 08:28
Gilla
Eftersom du äter på byggartider så gissar jag att du jobbar som byggarbetare eller liknande, och då gör du av med mycket energi bara på jobbet. Prova att lägga till mer fett i maten, lite extra grädde eller olja ett enkelt sätt att öka energiinnehållet utan att öka mängden så mycket. Lägg till nötter, smörgås eller kanske kokt ägg till mellanmålen.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#8
25 juni 2012 kl 11:22
Gilla
Re Niclas

Mitt BMI var lägre än ditt när jag gjorde sub 2.20 på marathon. De flesta motionärer/casual joggers - även de som tävlar i t ex Stockholm Marathon ligger för högt i BMI mot optimalt.

Träna på bara, men ät tillräckligt så att du håller nuvarande vikt åtminstone.
Edith Gr
1992 • Stockholm
#9
25 juni 2012 kl 11:46
Gilla
Du äter ju uppenbarligen ofta, men det står inget om hur stora portioner du äter. Allt handlar om hur mycket kalorier du får i dig. Får du i dig mer än du gör av med så går du upp i vikt. Många tror att de gör av med mindre under en dag än vad de faktiskt gör. Du har en viloförbränning (du gör av med kalorier genom att bara finnas) sen kanske du rör dig mycket på jobbet och dessutom så tränar du. Det måste in mycket kalorier för att du ska se skillnad.

Ät som du gör men lägg på mer på tallriken. Ät mer kaloririk mat: Grädde, pasta, kött. Du kan också göra smoothies med proteinpulver, havregryn, grädde, frukt och bär.
1992 • Uppsala
#10
25 juni 2012 kl 12:47
Gilla
kombinera kolhydrater med fett för att kunna bulka upp alla kalorier på bästa sätt. Alltså få i dig något insulinhöjande livsmedel tillsammans med något med hög fetthalt. Jag körde med grekisk yoghurt (10% fett) tillsammans med honung eller sylt som mellanmål när jag ville gå upp i vikt. I övrigt bara att ösa på med olja och smör i maten. Snickers som efterrätt är också att rekommendera. Samt grädde.
1969 • Åkersberga
#11
26 juni 2012 kl 08:06
Gilla
Varför vill du gå upp i vikt? För en löpare ligger du ju helt rätt.
1970 • Linköping
#12
26 juni 2012 kl 13:16
Gilla
Haha, har du mask i magen??? Dubbla matlådor.....
Ät när du är hungrig. Ät inte om du inte är hungrig.
magnus
1982 • kristianstad
#13
26 juni 2012 kl 13:47 Redigerad 26 juni 2012 kl 13:48
Gilla
Har du testat föra dagbok för en tid över ditt dagliga kaloriintag och din kaloriförbrukning?
Svårt att säga något genom att bara läsa att du äter husmanskost.

edit: kollar man rakt av på ditt BMI så är det ju inte heller något konstigt med det utan du ligger inom normalvikt.
Edith Gr
1992 • Stockholm
#14
26 juni 2012 kl 21:22
Gilla
Off-topic: @Magnus: Hoppas du inte tar illa upp nu, för jag kan bara inte låta bli att kommentera. Det är så kul att läsa forum, oavsett vilken sida de är på, för det blir alltid samma sak. Det är alltid minst en som glider iväg från TS fråga och börjar ifrågasätta andra saker. TS undrar hur han ska gå upp i vikt, du påstår att hans vikt är bra och undrar varför han vill gå upp i vikt. Vilket inte har något med saken att göra. Det gör ju inte mig något men håll med om att det är lite kul? :P
Martin
1979 • Stockholm
#15
27 juni 2012 kl 09:43
Gilla
Man bör vara lite försiktig med att äta sig upp i vikt. Jag själv t.ex. är smal (ca 195 cm, ca 83 kg) och har svårt att gå upp i vikt. Att öka mängden mat leder ofta till att ett fåtal delar av kroppen blir större (främst buken på män) och jag antar att du inte är så intresserad av det?

För mig är det enda sättet att få en snygg fördelning av viktökning att lägga på mig muskler genom styrketräning. Du skrev att du gick ner i vikt av gymträning. Hur tränade du då? Tunga vikter. få repetitioner brukar leda till främst muskeluppbyggnad.

Om du ligger konstant på en viss vikt bör du nog inte enbart öka mängden mat utan kombinera det med styrketräning.

Erik M: Att kroppen skulle ta energi från musklerna i det här fallet låter osannolikt. Om jag inte har helt fel tar kroppen först och främst energi från kolhydrater, sen fett och till sist muskler. Killen är ju inte direkt undernärd så...
Peter
1985 • Luleå
#16
27 juni 2012 kl 13:51
Gilla
Håller med Martin här. Ska man ligga på kaloriöverskott så kan det vara en bra idé att ge kropen en hint om vad det är man vill ska växa. Detta görs genom styrketräning, gärna tungt i basövningarna.
Gollum
1975 • Storuman
#17
27 juni 2012 kl 13:53
Gilla
ligger på 63 starka kilo som jag gått upp till efter det att jag börjat käka gainer efter träningspassen.
Funkar bra för mig iaf.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.