Löpning Träning 6 inlägg 2640 visningar

Tappat löpningen...

Martin
1988 • Stockholm
#1
4 oktober 2012 - 20:17
Gilla 
Tjohejsan joggare!

Jag tog mig upp till att klara milen i år och var riktigt nöjd med mig själv. Funderade även på att anmäla mig till Sthlm marathon nästa år...

Nu sprang jag dock min senaste mil i slutet på augusti, sedan blev det sjukdom och jag har bara traglat mig igenom några kortare återhämtningspass och senaste passet var förra veckan på löpbandets gym (och endast 2km).

Hade tänkt utöka min träning utöver löpningen och skaffade ett års gymkort och ett 10-gångs simkort.
Hade tänkt fortsätta springa tre gånger per veckan och simma samt gymma en gång. Men det har bara blivit ett gympass samt ett simpass i veckan (om ens det). Har liksom tappat löpningen...

Har ni några tips på hur jag kan återfå löpningen?
Till saken hör att jag inte riktigt gillar löpning i kyla (för mig är detta allt under 10-15 grader), och att jag förälskat mig i simning (med bastu och allt efteråt). Har även tidsbrist med en drös aktiviteter, ett nytt förhållande och tentamensveckor.
Hur hittar jag motivationen att masa mig ut i mörkret och kylan (typ endast då jag skulle hinna)?

Mottager tacksamt alla tips! :)
Felix Lanzén
1993 • Svanesund
#2
4 oktober 2012 - 20:27
Gilla 
Hej!

Jag tror på att sätta lite lägre mål med hur mycket du skall träna på en vecka och istället satsa mer långsiktigt och bygga upp en träningsrutin fast långsamt. Fördelen med detta är att du slipper bli besviken på dig själv / mista motivationen om du inte klarar av att genomföra så många pass på en vecka som du hade hoppats på för att du sätter för höga krav ifrån början :)

Åter till löpning så tycker jag personligen att det hjälper och blir lättare att springa när det är upplyst, ex ett elljusspår eller liknande och för att få bukt med kylan så är mitt bästa tips en mössa av något slag! det gör en otrolig skillnad så fort man har något på huvudet.

Sammanfattat så tipsar jag:
Lägre ambition i början och sikta på en rutin på lång sikt.
Spring där det är upplyst och i en miljö du tycker om (kuperat, skogen etc.)
Bra kläder och viktigast en mössa!

Hoppas det löser sig för dig! :)
Glenn K
1974 • Vänersborg
#3
4 oktober 2012 - 21:49
Gilla 
Måste du springa då? Du saknar tid och vill helst simma istället,
HR
1972 • Stockholm
#4
4 oktober 2012 - 21:54
Gilla 
Kanske att du ser till att komma ut med sällskap på löpningen?

Själv har jag sprungit mycket i mina dagar, och året om.

Men,senare år har jag inte velat springa i kylan. Tack vare min sambo och ett glatt litet löpargäng som ses åtminstone en gång i veckan så kommer jag iväg och det brukar alltid kännas BRA efteråt, även om det kan vara surt på morgonen att ta sig upp i mörkret och kylan.

Ibland får man ta och springa på lite disciplin och ta sig i kragen. Svackor är helt ok, det har jag ofta, men man får inte låta dem styra. Hellre ut och ett kort pass än inget alls.

Du behöver ju liksom inga träningskort, tider på pass eller transportera dig annat än från hallen och ut - valfri tid på dygnet. Löpning är nog den enklaste träningsformen på så sätt och kräver inte mer än ok kläder och hyfsade skor.

Men, finner du ingen glädje i det kanske du ska träna annat?Mikael Angelin
1969 • Tygelsjö
#5
4 oktober 2012 - 22:07
Gilla 
Jag har på gamla dar blivit allt mer förtjust att stanna inne på löpbandet de där riktigt kalla och ruggiga kvällarna. Tvingar mig ut då och då (känns ju alltid bra efteråt) men siktar annars på att ta mina längre löppass ute på helgerna. Dvs kortare pass under veckan på band, längre härliga på helgen. Då kan man förhoppningsvis lapa lite sol vilket man ju annars har svårt med under veckorna.
En klok sak Paolo Roberto sagt är att om du tar dig ut och springer och det bara blir ett varv runt kvarteret, så har du ändå sprungit mer än majoriteten av svenskarna den dagen. En sak att ha i bakhuvudet när det är segt och tröttsamt och motivationen tryter.
1975 • Hässelby
#6
4 oktober 2012 - 22:27 Redigerad 4 oktober 2012 - 22:28
Gilla 
Häng i bara! Se till att komma ut tillräckligt regelbundet och tillräckligt ofta så kommer löplusten tillbaka.

Jag var själv borta rätt länge pga en rätt rejäl skada i vaden och det var ärligt talat pest och pina att sätta igång igen. +5kg gjorde det inte roligare precis. Jag ifrågasatte hur jag någonsin hade kunnat tycka att löpning var kul. Det gjorde i sin tur att jag drog ut på igångsättandet. Men under september så har jag tvingat mig iväg. Det har blivit en hel del pass på löpband. Normalt springer jag bara på löpband på vintern, men av någon konstig anledning har det känts lättare mentalt att knappa in det jag ska göra på löpbandet och sedan inte kliva av förrän jag är klar. Efter en månad så måste jag säga att det nu - äntligen - har börjat lossna. Nu längtar jag igen efter nästa löppass!

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.