Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 8775 visningar

Peroneus longus skada

Mikael
1986 • Borås
#1
20 maj 2013 - 22:32
Gilla
Hej, har nu gått med vad jag trott varit en inflammation i peroneus longus i ca 5 veckor men inte helt säker så tacksamt för forumets experter att uttala sig :)
Ska försöka få med relevant information.

Första gången det smärtade var efter ett lätt 10km pass, inget felsteg eller liknande. Då hade jag vilat från träning i 5 dagar. Den punkt som smärtar är stor som en 5-krona ca 3 cm under caput fibulae, det smärtar vid tryck och belastning. I början räckte det att spänna vaden liggande eller bara gå ner på huk för att framkalla smärta.
Efter debuten kunde jag ändå träna veckan därefter men körde då lätt och bara var 3e dag, jag upplevde det bättre och körde ett snabbare pass men efter det har jag inte kunnat springa överhuvudtaget. I lördags var det 5 veckor sedan jag sprang och stack då ut på en lugn 4 km runda och även efter den gjorde det ont även i vila men idag 2 dagar senare känns den bra igen (utan att jag sprungit)
Träningsmängden de sista 4 veckorna innan skadan har varit något mindre än vanligt.
Vad tror ni att jag kan råkat ut för? Att det är en inflammation känns osäkert eftersom det gått så lång tid nu. Det känns dock som jag sakta blir bättre, 1 % om dagen eller så.
Irene
1968 • Åstorp
#2
20 maj 2013 kl 22:42
Gilla
En smärtpunkt som är som en femkrona kan indikera på en stressfraktur. Lokal smärta som ömmar vid tryck är också tecken på stressfraktur. Ibland kan man också känna en liten svullnad eller förändring just i området som smärtar.
Mikael
1986 • Borås
#3
21 maj 2013 kl 15:36
Gilla
Tack Irene, har läst på lite om stressfrakturer nu och det stämmer väldigt bra in på mig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.