Löpning Träning 8 inlägg 1227 visningar

Lyckas få till en bra rutin

Annelie L
1980 • uppsala
#1
6 augusti 2008 - 17:10
Gilla 
Jag tycker om att röra på mig och har haft den underbara möjligheten att vara ute mycket och åka skidor (slalom) under våren. Nu är jag dock tillbaka på mitt vanliga jobb där jag jobbar rotation (dagar, kvällar, nätter, helger) och ingen vecka är den andra lik= svårare att få in en bra rutin. Jag har nu svårt att få ordning på träningen, vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Hur har ni löst det?
Jag skulle nog helst vilja styrketräna 2-3 ggr/vecka och sedan jogga 3 ggr...

Mvh/ Annelie
Bengt
1979 • Vallentuna
#2
6 augusti 2008 - 20:33
Gilla 
Jag har yterst rutinmässiga arbetstider. Jag försöker jogga: mån, ons, fre, sön. Dock dyker det allt som offtast upp något som sabbar min planering, jag skjuter då passet till närmaste möjliga dag, eller så hoppar helt enkelt övet det passet.
Normalt sker min träning på kvällen när alla rutin syslor är giorda och våran dotter somnat.
Jag kan mycket väl förstå att det blir svårare med rutinerna om man har oregelbundna arbetstider,
Men jag tror att jag hade försökt att helt enkelt träna före jobbet om jag jobbade kväll/natt och efter jobbet när jag jobbat dag.
Det kanske är värt att försöka sätta upp ett schema för träningen när du få ditt arbets schema för en perjod.
Hege Johnsson
1970 • Häljarp
#3
6 augusti 2008 - 20:41
Gilla 
Jag jobbar dagtid, fast det oftast en del övertid eller hemarbete som sabbar rutinerna.
Jag gör som Bengt föreslår ovan - har ett schema. Lägg in dina arbetstider i ett excelark eller liknande (minst två veckor rullande framåt) och planera in när du skall träna. Kör det ihopa sig kan du planera om passet, och du ser lätt om det blit för tätt med träningar så du kanske får stryka ett pass för att komma rätt i planeringen. Som en bonus får du här även en perekt träningsdagbok om du sparar tidigare veckor :o)
Annelie L
1980 • uppsala
#4
7 augusti 2008 - 03:35
Gilla 
Tack för tipsen. Det blir till att plocka fram almenackan. :-)
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#5
7 augusti 2008 - 10:15
Gilla 
Annelie : Det är ju en enorm fördel att ha "konstiga" arbetstider vad gäller träning tycker jag! Särskilt på höst/vinter när det mörknar tidigt. För jobbar man kväll/natt är man ju ledig på dagen när det är ljust! Gymmen brukar dessutom vara väldigt mycket mindre befolkade dagtid än efter 17. Jag gör en mental planering vecka för vecka hur jag ska lägga upp det. Tror dessutom det är en fördel att inte ha en fast veckoplanering eftersom det är lätt att slaviskt följa den då och inte lyssna till kroppen.
Christina
1953 • Nacka
#6
7 augusti 2008 - 12:15
Gilla 
Jag har just kommit igång med min träning nu under semestern. Tack för tipset att lägga in det i almanackan. Enkelt då jag har en elektronisk.
Aram Mahzouni
1985 • bandhagen
#7
8 augusti 2008 - 03:17
Gilla 
Glöm inte lägga in 1-2 dagar vilodagar för när planeringen inte går som den ska kan man ersätta de me de förlorade träningspassen!...:)
Annelie L
1980 • uppsala
#8
8 augusti 2008 - 03:56
Gilla 
Tack återigen för bra tankar, ska helt enkelt börja se det positivt. :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.