Triathlon Utrustning 2 inlägg 5587 visningar

Våtdräkt till swimrun

Gustav
Karlskrona
#1
19 april 2015 - 22:33
Gilla
Genomförde en swimrun-tävling förra sommaren med en shorty-dräkt (http://www.simbutiken.se/vatdrakt-sprint-shorti-3mm-herr-fran-soak-1), men tyckte att jag blev väldigt trött i axlarna av den. Om det berodde på min ovana att simma med våtdräkt eller att storleken eventuellt inte var optimal, det vet jag inte. Men jag funderar nu på vilken våtdräktsmodell jag ska ha inför sommarens swimrun. En utan ärmar eller testa en annan shorty-modell. Har kikat på Head shorty one (http://teamsportiaonline.se/head-shorty-man).
Någon som har erfarenhet av den?
Och hur resonerar ni kring våtdräkt till swimrun kontra rörligheten för axlarna?
1978 • Handen
#2
19 april 2015 kl 23:43
Gilla
Jag sitter ungefär i samma tankar som dig här Gustav. Vad ska man ha?
Nästan alla verkar ju köra med korta ben (rörlighet i löpningen) och då undrar jag egentligen hur mkt jag tjänar på en att köpa en hel dräkt (simdräkt eller swimrundräkt)?
Jag klipper ju ändå av benen....och priserna för heldräkterna är ganska saftiga.
Det bästa vore väl kanske om det fanns någon bra shortydräkt som har en fin glatt yta och är lite tjockare, typ 3-4mm. Samt med bra rörlighet i axlarna.
Head shorty har väl 2mm rakt igenom? Kanske i tunnaste laget om det är runt 12-14 grader? Och flytkraften i överkroppen blir väl något sämre med tunnare dräkt. De avklippta benen kan man ju ganska enkelt kompensera med dolme.
Ja, inte så lätt det här. Körde ett race förra året också med en avklippt vattensportdräkt. Det funkade iofs det med ??
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.