Löpning Styrketräning 3 inlägg 2940 visningar

Minibands

Annica Johansson
1973 • Stockaryd
#1
25 mars 2018 - 19:41
Gilla 
Behöver tips på övningar bortsett från de som mammafitness listar (https://mamma.fit/2016/07/03/maxresultat-med-minibands/ ) då.

Har googlat runt lite men de flesta listar ungefär samma övningar, de bara kallar dem lite olika namn. Men det måste ju finnas fler, väl?

Matilda Sandström
1980 • Taberg
#2
27 mars 2018 - 08:13
1 Gilla 
Jag har kört mycket med minibands i ca 1.5 år. Har köpt mina från mammafitness. Tricket som jag har kommit på är att inte ha för klena minibands.(har testat andra märken) Fördelen med mammafitness är att banden är breda och ger bättre motstånd + att de inte"nyper" i skinnet. Jag har två gröna och två röda, har testat de blå men de var får vida för mig.
Vill jag ha extra motstånd kör jag med dubbla band, över och under klä eller lägger dem på varandra. Ibland dubbla gröna eller ett grönt under det röda.

Kör mycket knäböj med hantlar eller lättare stång på raka armar över huvudet. Riktigt bra träning för ländryggen(som jag är klen i)
Använder dem vid höftlyft, med eller utan stång.
Står på alla fyra och för ett ben i taget bakåt (bra träning för rumpan)
Ligger på golvet med fötterna på bänk (böjda knän) pressar benen utåt och lyfter rumpan uppåt, då har jag ett band under knäet och ett över. (Även det bra för rumpan)
Sen gör jag även en del av de övningar som fanns i länken;)

Hoppas du fått lite inspiration !!
Annica Johansson
1973 • Stockaryd
#3
27 mars 2018 - 08:47
Gilla 
Övningarna kände jag igen, men det där med att använda dubbla band har jag inte tänkt på eller läst innan! Det måste jag testa, bra idé!

Banden jag använder sitter bra och så, och det blir ju tyngre med dem än utan men om det blev tyngre eller tuffare för häcken än att köra med bollen vete katten. Om man ska döma av träningsvärken så är pilatesbollen grymmare, men träningsvärk säger inget om hur bra kontakt man fått med muskeln.

Någon sorts kombination kanske skulle tukta min vildvuxna akter lite ;-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.