Löpning Övrigt 9 inlägg 2137 visningar

Reparera löpband

#1
30 september 2018 - 12:27
Gilla 
Hej,
Jag har ett löpband Nordictrack 17,2 där mattan måste bytas ut. Har nu köpt en ny matta och behöver hjälp med någon som kan detta. Var kan man hitta en tekniker som gör hembesök?
Mvh Sophia
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
30 september 2018 - 17:08
Gilla 
Du har ju inte ens talat om i vilken del av landet du bor.
Är den nya mattan ihopsvetsad i en loop eller är det bara en rulle? Svetsa ihop mattor gör man inte hur som helst, är den ihopsvetsad är det nog bara ett gäng handverktyg som behövs.
#3
1 oktober 2018 - 21:34
Gilla 
Gick lite fort när jag skrev. Jag bor i Stockholm närmare bestämt Älvsjö.
Mattan är ihopsvetsad men jag har ingen instruktion hur man gör. Står inte i instruktionsboken. Tacksam för hjälp!
Mvh Sophia
Östermalms IP
#4
1 oktober 2018 - 21:47
Gilla 
Du behöver rimligen demontera sidostyckena på bandet. Högst troligt även ta bort bandet från ställningen också. Det där är inget litet jobb. Du behöver även riktiga verktyg såsom hylsnyckelsats, skruvdragare etc.

Goggla efter specialister på löpband.

Litet intresserad blir man ju iofs hur du kom fram till att mattan behövde bytas ut? Det ska bra många hundra mil till innan en matta är utsliten.

Marsvinet gått loss på det? :-)
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
1 oktober 2018 - 22:13
Gilla 
Jag har slitit ut ett underlag till mattan på en enkel men bra maskin. Man ska lägga på någon droppe silikonolja då och då under bandet. Sitter det lite snett kan det skavas upp från ena kanten, det måste man hålla efter och vid behov justera.
Kolla med något lokalt gym om det finns någon som kan meka med löpband. Det är inte säkert det är svårt. Kan finnas någon butik som säljer löpband som kan.
#6
2 oktober 2018 - 08:10
Gilla 
Mattan vek sig. Ser ut så här idag
Mvh Sophia
Östermalms IP
#7
2 oktober 2018 - 08:44
Gilla 
Det där borde generalagenten fixa. Hur ser det ut med garanti? Är inte de där banden ganska dyra?

Oldboys idé är nog inte så dum. Både SATS och Actic har en teknisk avdelning. Kanske kan de hjälpa till? Sen var det där med flytta bandet, vs hembesök.

Låter trassligt allting. Lycka till!
Oldboy
1952 • Danderyd
#8
2 oktober 2018 - 21:31
Gilla 
Att den vek sig beror nog på att den har glidit ut åt vänster och stöt emot nån kant. Nu ser det ut som om du har lossat bakre rullen i vänstra sidan men det kan ju vara en synvilla.
Kristina Svedberg
1979 • Upplands Väsby
#9
6 oktober 2018 - 13:58
Gilla 
Hej! Om jag får låna tråden lite och fortsätta frågeställning kring inoljning. Har en 'lube' knapp på monitorn som jag inte lyckas släcka efter att ha oljat bandet.. (låter orimligt att den ska slockna av sig själv som någon sa där jag köpte den.. annars har jag inte fått någon hjälp alls därifrån) har använt mkt mer än några droppar som många säger ska räcka. Exakt vart behövs det oljas o har någon kännedom om denna lilla blinkande lampa så är jag tacksam för all hjälp som kan ges! Märket är Trekkrunner 5001
Mvh
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.