Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3181 visningar

Bra vardagsskor (inomhus)?

Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#1
21 januari 2019 - 17:16
Gilla 
Brottas med hälsporre och måste se över skovalet över hela dagen.
Står och går mycket inomhus,så behöver bra skor eller tofflor.
Tips mottages tacksamt! (Behöver inte vara "finskor".)
1979 • Göteborg
#2
22 januari 2019 - 10:47
1 Gilla 
Hej,

Jag har haft problem med fötter och hälar länge så svarar jag =)

Inomhus har jag kört med birkenstock (modellen med mjukare fotbädd). Anm. Har varit tvungen att modifiera skorna för att få dem bredare i framfoten genom att skära bort korkmaterial på utsidan tofflan (under fästet för skinnöverdelen).
Upplever att foten fått bra avlastning i dessa under läkningen.

Utomhus har jag successivt gått över till barfotaskor som vardagsskor.
Nu på vintern har jag använt ett par Vivobarefoot Scott (med extra filtsula och framfotspelott i). Helt fantastiska skor. Breda, flexibla, och fina. Vivo har många fina skor!

Dock märker jag att mjuka 0-droppskor (typ altra) inte funkar för mig, verkar bli någon snedbelastning och jag känn få ont i häl/fot igen....

Löpning sker med "vanliga" neutrala, breda löpskor med 4-8 mm drop.

Det borde rimligtvis påverka fothälsan mest vilka vardagsskor som man använder... löparskorna är i alla fall tidsmässigt den minsta delen..?
1971 • Nykvarn
#3
22 januari 2019 - 12:37
1 Gilla 
Jag drabbades av hälsporre för första gången i våras och avlastade den första tiden med att gå i Hoka-skor till vardags och kombinerade det också med inlägg för hälsporre (standardinlägg, ej formgjutna). Upplevde att den kombinationen avlastade väldigt bra och hjälpte mig bli smärtfri innan jag sedan jobbade med fotstretch och fotstyrka.
Walker67
1947 • Växjö
#4
23 januari 2019 - 00:33
Gilla 
Häldelen är mycket känslig när man väl en gång fått besvär. Innan skorna är ingångna får jag stora besvär i min vänstra häl, tom nya åtsittande strumpor ger besvär. Provade en gång för länge sedan Birkenstock och det var rena katastrofen för mina fötter, för stora pelotter och fel hålfotstöd, tog flera veckor innan fötterna återhämtat sig. Just nu äger jag inga lågskor utan går omkring i joggingskor och drar mig för att gå och prova skor. Funderar dock på att testa Urbergs på Outhnorth för utomhus och sandaler på ICA för inomhusbruk,
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.