Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1872 visningar

Trasigt knä

Finspång
#1
19 juni 2019 - 11:25
Gilla 
För 7 månader sen small det till i mitt knä och det svullnade upp till det dubbla direkt. Jag uppsökte sjukvården, som rekommenderade sjukgymnast, som jag själv fick anlita, då de inte hade några tider inom öppna vården. Jag hittar en och går där i 3 månader och tränar allt som går inklusive en massa atros övningar. efter 3 månader och ett fortfarande lika svullet knä, ger hon upp och säger att jag måste gå till läkaren, jag ringer ditt och de ska återkomma med en tid, efter 3 veckor ringer en sjuksyster och säger att jag ska gå på en dropp in röntgen, som jag då gör och blir sedan kallat till en underläkare som undersöker mig, och vill att jag ska få en remis till ortopeden. Vilket jag tycker känns bra, för nu har det gått 6 månader och allt är lika jävligt om inte värre i mitt knä.
3 veckor senare kommer ett brev från ortopeden om att jag är för tjock och borde träna, personen har aldrig träffat mig och jag har trots mina besvär fortsatt träna så gott det går hela tiden ungefär 4-5 mil i veckan och har aldrig varit överviktig. Så jag känner mig kränkt och ringer vården och kräver en tid hos en ortoped, vilket jag väntar på nu 7 månader efter skadan.
Problemet är att de senaste veckorna kan jag nästan inte träna längre, jag kan knappast ta mig upp för uppförsbackar och nedför gör det så ont i knät att jag får släppa mig ner. Knät har låst sig flera gånger och viker sig rätt vad det är och har kraftiga smärtor på nätterna.
Vad är problemet? är det menisken eller korsbandet som är trasigt?
Jag provade vila under några veckor ett par gånger, men det blir inte bättre utan jag blir så jädrans stel och smärtan avtar inte.
Jag tränar på tider som ligger på runt 7 minuter kilometern till och med lite över oftast, så det går inte fort!
Claes Lund
1954 • Järfälla
#2
19 juni 2019 - 19:35
Gilla 
Du borde göra en anmälan till sjukvårdens ansvarsnämd (tror det heter så) då du inte fått den vård som du ska ha, Ingen ska gå med smärtor i månader,
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
19 juni 2019 - 23:31
Gilla 
Börja med att kolla på vårdgarantin, du borde ha fått träffa en ortoped för länge sen, funkar det inte med din närmaste kan du få söka vård utanför ditt landsting eller på privat klinik. Knän är knepiga, det är inte så troligt att vanlig röntgen räcker, förmodligen behöver du en MR-undersökning men det ska ortopeden skriva remiss på. Eller försök få tid hos en idrottsläkare.
I väntan på någon som "tar tag i" din skada kan du googla lite på kneeguru.com
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.