Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 1763 visningar

hur bra är garmins sovanalys?

Anna_96
#1
21 juli 2020 - 11:39
Gilla 
Hej! Har precis köpt mig en garmin 245 music som jag har på natten. tror ni att man kan lita hyfsat på dess sömnanalys eller är den ej tillräckligt trovärdig?
Man kan även mäta syrehalt i blodet men den funktionen verkar inte funka alls. Jag och flera andra som mätt med min klocka har fått 95% alla gånger, vid olika tillfällen.. har någon mer samma erfarenhet av drt?
Theresia H
1978 • Göteborg
#2
21 juli 2020 - 12:16
Gilla 
Jag har en 245 utan music. Vet inte hur det är med analysen under natten men jag har märkt att den inte riktigt fattar när jag somnar och vaknar.. Den tror jag sover när jag ligger och läser.. så då blir ju antalet timmar jag sovit helt uppåt väggarna. Irriterande..
1976 • Sollentuna
#3
21 juli 2020 - 13:46
Gilla 
Jag har en 945 och den överskattar alltid antalet sovtimmar. Ligger jag i sängen på kvällen eller på morgonen efter att jag har vaknat räknas det också in sovtiden.
#4
21 juli 2020 - 14:48
1 Gilla 
Jag har en Garmin 245 music som jag bara använder när jag springer.
Min sovanalys:
Jag tittar på väckarklockan när jag släcker och slänger ett öga på samma klocka när jag vaknar.
Känner jag mig trött när jag vaknar? Vad beror det i så fall på?
Om klockan talar om för dig att din djupsömn är kass! Så lär du känna dig trött! Men klockan kan inte tala om för dig vad du ska göra åt det!
Så det bästa är väl om dessa klockor talar om att du sover lika bra som skalman för då känner du dig piggare :-)
#5
21 juli 2020 - 14:58
2 Gilla 
Apropå syrehalt i blodet.
Hade inte en aning om vad det var innan jag började trycka på knapparna på min klocka.
Och tänker inte ta reda på det heller...

1988 • Stenungsund
#6
21 juli 2020 - 15:22
1 Gilla 
Mika, vad i hela friden är vitsen med dina inlägg?! Förutom att du har en likadan klocka så tillför det ju ingenting som TS frågar om. Har man en klocka med funktioner så är det väl inget konstigt om man vill prova dom eller få input om dessa.

Varför har du tex GPS och fart? Du känner väl om det går "fort" eller "långsamt", räcker inte det? Tiden räcker väl så vet du hur länge du varit ute. Det går ju kolla på mikron innan du går ut och springer 👍

Till TS så har jag en annan Garmin som bara registrerar rörelserna, vilket luras ganska lätt av just det andra skriver, stillaliggande. Kolla på TV eller läsa en bok. Men jag tycker ändå den är förvånansvärt korrekt. Har dock ställt in generella sovtider, vet inte om det hjälper?
Prestera mera hade precis ett avsnitt med sömnforskare som snabbt tog upp detta med appar/klockor och minns jag inte helt fel så förkastade han helt sånt för att kunna mäta djupsömn osv.
Susse
1968 • Löddeköpinge
#7
21 juli 2020 - 16:22
1 Gilla 
Jag har en billig "noname" klocka som också mäter sömnen. Det stämmer inte för fem öre, ligger man stilla så sover man enligt den. Så när det gäller sömnbiten så är jag inne på Mikas linje att känna om jag är trött eller pigg. Oftast vet man ju med sig om man har vaknat och somnat hela natten, eller om man har somnat direkt man lade huvudet på kudden.
Jan
1965 • Vintergatan
#8
21 juli 2020 - 18:02
1 Gilla 
Bild uppladdad av Jan
Beat this. :)
Vaknade strax före tre ovanstående dag och synkade via WiFi kvart över. Ändå påstods det samtidigt att jag sov ända fram till tjugo över sex. :)
Sparade bilden eftersom sådana missar brukar bli automatiskt korrigerade under förmiddagen, så även denna.

När det gäller Pulse Ox är allt över 95% ok. Men den sensorn har man med fördel avstängd för att spara batteri, såvida man inte är bergsbestigare. Studier visar att det inte duger rent medicinskt att mäta syremättnad via finger eller handled, speciellt inte vid rörelse.

Letade fram den här artikeln nu så ingen ska tro att jag bara babblar, rulla ner lite så hittar ni både länk till studie och uttalande av Rich Robinson hos Garmin: https://www.wired.co.uk/article/blood-oxygen-spo2-covid-wearables
1974 • Mölndal
#9
21 juli 2020 - 23:34
Svar på inlägg #6
2 Gilla 
Undrar om Mika har pulsfunktion på sin klocka? Jag menar .... man känner väl om man är andfådd eller inte. Detta oavsett puls. 🙂
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.