Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 716 visningar

Garmin, intervaller, av/på spec. aktivitet?

Corben Dallas
1978 • Göteborg
#1
22 februari 2021 - 18:18
Gilla 
Ja vad säger ni som kör intervaller av nån sort med era garmin träningsklockor?
Gör ni en intervallsktivitet i klockan och följer den.
Eller kör ni en vanlig löpaktivitet och stoppar och startar aktiviteten.
Eller kör ni en löpaktivitet och låter klockan gå även under ståvila eller motsvarande.
Vad blir bäst för själva inspelandes av aktiviteten?
Peter Gröndahl
1978 • Stockholm
#2
22 februari 2021 - 18:36 Redigerad 22 februari 2021 - 18:36
Gilla 
Jag skapar ett pass i connect-appen och synkar över till klockan. Sen beror det på vad det är för pass. Backintervaller där man joggar ner så tillför ju inte ett pass i klockan så mycket. Intervall-stegar, 30/30 etc hade jag tappat bort mig i rätt fort utan program.
1969 • Stockholm
#3
22 februari 2021 - 18:38 Redigerad 22 februari 2021 - 18:41
Gilla 
Jag gör intervallpass med alla steg med. Är det ståvila så räknar klockan ned då också, men jag brukar promenera under min vila. Tycker det är enklast att göra passet i Garmin Connect i min dator, sen för jag över passet via telefonen (också Garmin Connect) till klockan. Har man hållt på ett tag kan man ju ta ett gammalt pass och modifiera det lite.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#4
22 februari 2021 - 19:00
Gilla 
Ja ok, tack!
Skall fila ihop ett pass i Connect och testa!
1971 • Nykvarn
#5
22 februari 2021 - 19:13
Gilla 
Nio gånger av tio kör jag mina intervaller genom att avaktivera autolap och trycka lap själv vid start-och stop av intervallen. Har ett fåtal intervallpass inlagda direkt i klockan som jag kör ibland men jag varierar mina intervallpass ganska mycket och orkar sällan sitta och skapa dem i appen.
1974 • Stockholm
#6
22 februari 2021 - 21:14
Gilla 
Kör jag ensam gör jag som #5 Staffan - dvs nästan alltid med lapknapp, men har ett fåtal mödosamt ihopknåpade intervallpass sparade i klockan som jag startar ibland. Mödosamt eftersom det alltid blir skit när jag vill lägga in repetitioner av hela segment med olika farter och vilor. Och skit blir det för att jag är dum i huvudet.
Kör jag med någon grupp eller liknande brukar jag bara låta klockan rulla utan stopp.
Niklas Mylfalk
1973 • Solna
#7
22 februari 2021 - 21:39
Gilla 
Jag gör lite olika beroende på situation och intervalltyper. Är intervallerna på tid programmerar jag alltid klockan (speciellt om det är löpband). Är intervallerna i sträcka och ska springas med andra tycker jag det är smidigast att autolapa, lika så om det är banintervaller då ju gps ändå aldrig visar rätt. Ibland lägger jag in pass fast med varaktighet "autolap" bara för att hålla reda på antal repetitioner och målfarter även om de ska springas på bana.
Att bara låta klockan går tycker jag är helt värdelöst då man ju inte får koll på utfallet, fart och puls (även vilan) per intervall är ju intressantare än snittet på hela passet.
Jan
1965 • Vintergatan
#8
23 februari 2021 - 06:30
Gilla 
Inte så viktigt för min del och jag kör ofta mina få intervallpass manuellt. Har däremot gjort betydligt fler åt grabben som gillar att följa klockan, det blir även lättare för mig att titta på hans pass i efterhand då.

Där saknas en funktion hos Garmin som de inte verkar vilja införa trots flera års gnäll av många på deras forum, att dela passen i Connect.

Man kan lägga passen i sin egen kalender men inte i gruppens. Så jag får antingen logga in på hans konto och göra dem där åt honom, eller kopiera manuellt.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#9
23 februari 2021 - 08:11
Gilla 
Ja det jag vill ha är först enkelheten, så där funkar det ju bra att skapa ett pass, lite beroende på intervallen.
Har skapat en precis ett träningspass efter ett maxpulstest nu tex.
kanske använder som intervallpass med och inte alltid som maxpulstest.

Men det jag framför allt är ute efter är att ha systematisk och bra data.
Jag ogillar att ha massa skräppass som inte tillför konsekvent data.
Tex bara låta klockan gå, eller köra autopaus osv. visst det funkar när man kör, men inte efter en tid när man tittar på sina pass typ.

Alla bryr sig säkert inte om historiken och datan, men jag gillar strukturen och användbarheten sen så man kan se trender osv.

Hur sparas tex ett intervallpass man skapat och följt? tickar klockan och distansen osv i vilopausen osv?
Jag vill ju gärna att klockan känner av starten och stoppen så den märker och dokumenterar det anaerobiska.Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.