Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 473 visningar

Hjärnskakning

1971 • vånga
#1
4 maj 2021 - 15:41
1 Gilla 
Helgen lyckades ja med bedriften att få en hjärnskakning. Som i måndags klassades om till lättare hjärnblödning. Träffade Sveriges mest ointresserade läkare. Frågade om hjärntrappan, vad får jag träna.. Får till svar träna är okej, hjärntrappan sätts in efter fyra veckor om symtom finns kvar. Förstår helt fel svar. Ni som har lyckats med bedriften hjärnskakning, hur la ni upp träningen för att våga träna igen. Jag personligen har valt lugna kortare promenader, för fysik aktivitet känns läskigt-med tanken på hjärnblödningen som ska själv läka.
1966 • Stenungund
#2
4 maj 2021 - 18:50
1 Gilla 
Hej, jag åkte, i samband med cykeltur på egen hand, i backen den 6 december 2020 då jag landade på huvudet och var borta i ~5 min med ambulansfärd och konstaterad hjärnskakning som följd. Jag känner mig, trots 5 månader, inte helt återställd ännu. Kan konstatera så här i efterhand att jag gick på för tidigt med träningen och fick då några bakslag i form av huvudvärk och trötthet längs vägen.
Jag har efter dessa bakslag tagit det mycket lugnare, inga tröskelpass etc. , utan snarare lugnare promenader och sedan försökt höja intensiteten successivt igen. I helgen blev det en 85 km, 4,5 h MTB tur och ett NRG-pass vilket kändes positivt så jag är hoppfull.
Jag hoppas verkligen på en fortsatt positiv utveckling här för att åter kunna träna på som innan olyckan med målsättningen träna för att må bra.
Lycka till med din återhämtning.
1971 • vånga
#3
5 maj 2021 - 09:30
Gilla 
Okej tack, min var också MTB olycka, i den klantiga graden. Skulle köra down hill, på väg till liften. Hann aldrig börja, innan det tog slut. Så bara vila å lufsa, inga mera roliga stravacupp tävlingar. Är fortfarande i stadiet orka hålla mig vaken i mera än 30min.
1987 • Västra berget (Rimforsa)
#4
5 maj 2021 - 10:13
Gilla 
När du fick höra hjärnblödning, menades det i betydelsen stroke? Eller var det epi/subdural blödning, alltså en blödning på/i huvudet men utanför hjärnvävnaden?
Rehabilitering/uppföljning efter en hjärnblödning är mer rigoröst utformad än efter en hjärnskakning, även om skillnaden kanske inte borde vara så stor.
1971 • vånga
#5
5 maj 2021 - 11:08
Gilla 
Åkte in akut efter smällen i lördags. Vart tillbaka kallad till akuten i måndags, pga de såg en liten blödning på bilderna efteråt. Rönkades om och det såg bättre ut. Och läkarn jag träffade var en sämre läkare. Hon tyckte träna å jobba ingen fara. Lyckades somna i väntrummet på akuten, sover just nu 18-20h/dag. Har brutit mig, flertal gånger, direkt hamnar man hos rehabteamet. Nu tyckte hon vänta fyra veckor, sen kan man sätta in rehab. Känns för mig extremt fel och tror mina bra värden beror på extremt vältränad innan så jag lurar sjukvården
Kajsa B
1987 • Göteborg
#6
5 maj 2021 - 19:28
Gilla 
Haft lättare hjärnskakning, utan blödning. Tuppade bara av ca en halv minut. Låter som du blev mer illa åtgången.

Första dagarna-en vecka var det inte en tanke på träning. Drog på mig en rejäl sträckning i en bröstmuskel som gjorde att det gjorde superont att ta djupa andetag. Så i en månad ytterligare rörde jag mig så som kändes ok under de förutsättningarna. Blev mest promenader och låååångsam jogg. Var nog bra att få det självreglerat på så sätt.


Också förvånad över att få så lite input. Efter ett benbrott fick jag rehab på sjukhuset i ett halvår. Efter detta knappt ett infoblad.

Och även jag drog på mig detta efter att ha stupat över ett cykelstyre ;)
Peter Gröndahl
1978 • Stockholm
#7
5 maj 2021 - 20:01
Gilla 
Har haft en rejäl hjärnskakning. Inte medvetslös men en minneslucka på typ 8h eller så. Jag blev sjukskriven i ett par veckor för hjärntrötthet, fick göra ett kognitivt test efter att ha nattat över på neurologen. Ingen träning under sjukskrivningen.
Blev rekommenderad att cykla till jobbet efteråt pga mindre intryck än i kollektivtrafiken, så pendelcyklade mest i några månader (ca 12 mil/vecka) innan jag började träna som vanligt igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.