Löpning Övrigt 8 inlägg 1210 visningar

Idrottens gränsland

1974 • Stockholm
#1
14 juli 2021 - 15:14
1 Gilla 
TV-tips. Vet ej om det är en webbspecial eller om serien även sänds i tv, men här är i varje fall länken. Mycket löpning och någon supersko (undrar vilken? 🙂) verkar det som.
Har inte sett programmet själv ännu men ska strax ta tag i det - hoppas få svar på varför David Nilsson klådde mlg i en halvmara nyss. Han fuskade säkert. 😃
https://www.svtplay.se/uppdrag-granskning-idrottens-gransland
1972 • Borlänge
#2
14 juli 2021 - 15:46
1 Gilla 
Sänds i kväll kl 20 på SVT1.
Är 3 delar om jag inte sett fel.
Helt klart ett intressant program tycker jag.
1972 • Borlänge
#3
14 juli 2021 - 17:23
Gilla 
Sett det 1 nu på SVT play.
Helt okej avsnitt, men inte något direkt nytt eller revolutionerande.
Det mest intressanta var snacket om hur de arbetar för ett framtida regelverk för att hålla utvecklingen av framtida skor under kontroll.
Carl Lernberg
1976 • Hässelby
#4
15 juli 2021 - 08:02
1 Gilla 
I del 3 med David Nilsson framstår verkligen Peter Reinebo på SOK som en äkta rövhatt och stereotypen för en som ägnar sig åt härskarteknik utan att vara riktigt påläst i ämnet.
Nu ska man passa sig för att förtala folk på internet, men så framstår han iallafall i programmet.
Det är inte utan att man känner viss olust att överhuvudtaget titta på OS när man inser vilka det är som styr.
1974 • Stockholm
#5
16 juli 2021 - 12:41
Gilla 
Nu har jag sett hela serien. Skodiskussionen är som den är så det jag fastnade för var framförallt del 2 och 3 - i synnerhet del 3.
Någonting inom mig tycker inte riktigt om det slags avancerad träning som det handlar om men jag har samtidigt svårt att se att det finns grund för förbud. Och i David Nilssons fall blir det extra konstigt då han dessutom arbetar för att komma tillbaka från malarian.

Programmakarna har verkligen lyckats klämma in alla möjliga heta potatisar inom löpningen - t o m frågan om SOK:s urvalskriterier hänger med på ett hörn.
1987 • Hultsfred
#6
16 juli 2021 - 13:27
1 Gilla 
Första avsnittet gällande dom nya sko så börjar man bli trött på den diskussionen. Kjell Erik känns bara som en väldigt bitter man. Utvecklingen går framåt och det får man acceptera. Nu finns även ett regelverk på plats så det inte ska eskalerar för mycket.

Dom andra två avsnitten känns mer intressanta. Att David gör allt han kan för att presentera nån procent bättre är helt rimligt. Européer har inte samma fördel som afrikaner som är uppväxta och bor på hög höjd. För att kunna vara med någorlunda i världstoppen så måste vara i gränslandet. Kollar man på dokumentären om Nike och Alberto Zalazar så var det samma sak där fast där gick dom över gränsen i mellan åt. Intervjun med Peter Reinebo bekräftar egentligen bara det man har läst från aktiva sen tidigare. Han verkar styra SOK som en diktator och bestämmer själv hur saker ska vara och vilka som får åka till OS och vad som är okey och inte som utövare.
1954 • Falun
#7
16 juli 2021 - 14:16
1 Gilla 
Lite vinklat ändå om skorna. För man nämnde inte alls det faktum att skorna inneburit att de aktiva tål mer träning och därmed får ökad prestanda. Istället låg all fokus på karbon plattorna.

Att nordbor idag kan springa snabbare än vad Ståhl gjorde visade Sondre Moen 2017. Vore ju konstigt annars då man har helt andra förutsättningar idag med arbete och träning samt med, till exempel långa träningsläger på hög höjd.
1974 • Stockholm
#8
16 juli 2021 - 16:02
Svar på inlägg #7
Gilla 
Jo, det togs visst upp. Möjligen att det inte var i del 1, men i något av programmen pratade men om det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.