Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 1078 visningar

Maratonsko?

Josefine
1992 • Stockholm
#1
23 september 2021 - 18:18
Gilla 
Funderar på att sista minuten köpa nya skor inför maran 9/10 pga jag i dagsläget känns helt bra(lite för slitna etc). Springer i bland annat Nike Air Zoom Tempo Next(träningsskor), Asics Novablast(favoriter), Hoka Clifton, Asics Nimbus Lite, Asics Dynaflyte, Nike Pegasus. Mina fötter är inte särskilt känsliga för nya skor av ovan märken då dem passar mig men när det gäller asfaltslöpning (upp till maraton) vill jag ändå ha en viss dämpning för att spara på kroppen även vid lopp.

Känns egentligen som det är dags att investera i ett par skor för lopp då det kommer bli flera lopp i höst men säkert en hel del nästa år. Någon som har tips på bra skor för lopp? Vet att det är individuellt och att man ska prova i butik vilket jag kommer göra men av egen erfarenhet hjälper det att veta ungefär vad man vill ha och sen läsa på lite innan butiksbesök :)
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
23 september 2021 - 23:11
Gilla 
Det var en blandad skara. Varför springer du inte i favoriterna Asics Novablast? Sedan kolfiberplattorna gjorde entre har den varit min favorit på långpass, men känns möjligen lite tung, springer mycket i Saucony Endorphin Pro men kommer troligen att ha Nike Next% på maran, ska bara provspringa dem igen, det var länge sen nu. I alla fall kändes mina fräscha racing flats väldigt stumma jämfört med kolfiberskorna när jag provade häromdagen. Asics har ju kommit med en ny kolfibersko nyligen, du kan ju chansa på den eftersom du inte har så känsliga fötter.
Lycka till!
Hobbylöparn
Östermalms IP
#3
24 september 2021 - 08:01
Gilla 
Min fru köpte Hoka Mach 4 och bara älskar dem. Tycker de är lätta och med skönt steg. Kanske kan vara värt att prova?
1971 • Nykvarn
#4
24 september 2021 - 08:34
1 Gilla 
Använder du Nike Tempo Next% som träningssko är ju steget inte långt till Vaporfly Next% som tävlingssko, det är ju den mest använda/populära kolfiberskon och du får i den en snabb, lätt sko som också är väldigt väldämpad.

Annars är ju Asics Novablast också en ganska responsiv sko även om jag tycker att den är lite väl klumpig för de snabbare passen och gör sig bäst på längre lugna löppass.
1980 • Norrtälje
#5
24 september 2021 - 09:24
1 Gilla 
Jag köpte Asics Magic Speed, småsyskonet/träningsvarianten till Asics nya värstingmodell, och är väldigt nöjd med den. Den lär inte ha riktigt samma effekt som de dyraste kolfiberskorna (jag har aldrig testat några vaporfly eller liknande och kan inte jämföra själv) men de är supersköna att ligga i ett bra tempo med. 5 mm drop, precis som Hoka brukar ha, och inte alls lika dyra som en sko med fullängds karbonplatta (denna har en halv platta), om priset spelar roll. Tunn ovandel som sitter bra på min fot, utan att jag behöver dra åt skosnörena hårt. Jag har sprungit en mara i dem och kommer använda dem igen i Stockholm.
John K
1969 • Stockholm
#6
24 september 2021 - 19:11
Gilla 
Inget slår Alphafly över längre distanser. Vet inte om de skorna är så mycket snabbare än andra, men de är banne mig bra mycket skonsammare över längre distanser än andra skor jag har (Vaporfly Next%, FuelCell RC Elite och Saucony Endorphin Pro). I alla fall för mig och mina fötter.
Josefine
1992 • Stockholm
#7
29 september 2021 - 17:37
Gilla 
Tack för tankar. Testsprang ett par skor häromdagen och kände direkt att mina alternativ är köpa nya Novablast (mina nuvarande är lite för slitna), eller köra på ett par lyxiga kolfiber från Nike. Har varit ett Asics fan länge men vågar inte chansa på Magic Speed då jag ej hinner testa dem. S
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.