Springa med muskelavslappnande medel i kroppen - Löpning
Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 1699 visningar

Springa med muskelavslappnande medel i kroppen

1975 • Växjö
#1
5 maj 2022 - 20:17
Gilla 
Så här är det, har haft ruggiga problem med min höft i 3 år nu. Haltat varje dag. Ingen hjälp från doktorer/sjukgymnaster. Har 6 månader till röntgen. Jag misstänker att det är Artros, FAI eller en stressfraktur på lårbenshalsen. Kanske alla tre. Något knakade till i höften efter två år och jag blev smärtfri i en månad. Tränade två gånger om dagen under den perioden, överlycklig, intervaller på morgonen och lugnt pass på eftermiddagen. Ungefär 5km per pass, så en mil om dagen. Men smärtorna kom tillbaka även om de yttrar sig annorlunda nu jämfört med första två åren. Jag står inte ut längre då det sabbar livet och jag har svårt att ens fixa jobbet längre. Vila hjälper inte alls. Jag fick tag i muskelavslappnande medicin. Norflex, som tycks ta bort en hel del av smärtorna MEN går det att träna med det i kroppen? Är det farligt för hjärtat? Haltat i flera år nu och jag måste kunna träna löpning för min hälsas skull. Ja, jag vet, piller och träning är inte bra, men är desperat. Hur farligt/Ofarligt är det att träna med muskelavslappnande i kroppen? Hittar inte mycket på nätet, så ställer frågan till er som har eventuell erfarenhet av det? Vill kötta intervaller men just nu är en enkel jogg guld värd.
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#2
5 maj 2022 - 21:49
2 Gilla 
Vänd dig till 1177 eller närmaste Hc tycker jag,istf att få killgissningar via nätet.
Irene
1968 • Åstorp
#3
5 maj 2022 - 21:50
2 Gilla 
Om du ska träna med den höften är cykling bättre än löpning. När man sitter på en sadel bär man inte sig själv. Generellt tränar man inte med smärtstillande om man inte har en diagnos. Eftersom du börjar få svårt att sköta ditt jobb borde du kunna få en röntgen snabbare.
1975 • Växjö
#4
8 maj 2022 - 17:20
2 Gilla 
Tack. Är hyfsat knäckt på det här nu. Blä
Ronson
1959 • Moheda
#5
11 maj 2022 - 09:54
Gilla 
En sjukgymnast brukar väl relativt enkelt kunna utesluta/bekräfta ev artros.

En inte helt ovanlig löparskada är Trokanterit. Har haft bekymmer med det själv och blivit hjälpt av övningar på Internetmedicin. https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/ortopedi/trokanterit/

Annars är ju rådet med cykling som alternativ träning bra tycker jag
Lycka till!
Anna-Karin D
1959 • Lund
#6
11 maj 2022 - 14:32
Gilla 
Artros syns på rtg, en stressfraktur inte alltid, då behövs MR/CT. Dessa två två diagnoser ger smärta från ljumsken. Trochanterit känns över trochantern, dvs på utsidan av höften, det är muskelfästen på knölen där.
Problem i ryggen kan ge smärta i höftområdet/skinkan.
Det borde ändå vara hyggligt lätt att kunna utesluta/verifiera vissa diagnoser iaf - genom undersökning, rtg, CT osv.

Förstår din frustration!
Stockholm
#7
13 maj 2022 - 07:33
Gilla 
Då bör definitivt ta den diskussionen med läkare! Gällande blodtrycksmedicin så är det olika på olika preparat, kanske är det samma med muskelavslappnande?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.