Löpning Kost & Näring 3 inlägg 4538 visningar

Kost före/efter träning!

1984 • Trelleborg
#1
30 juni 2009 - 20:57
Gilla 
Hej!

Jag jobbar skift (Morgon / Kväll) och har svårt att hålla tiderna för mat, men undrar om det är bra eller bättre att äta lite innan man joggar, dvs 30-60min, är ganska seg om jag inte får i mig någon energi. anledning till att äta så pass nära är för (Vi) äter middagar runt 17-18 och jag brukar jogga runt 21-23.

En skål med filmjölk och lite musli innan träning är en bra energikick för ett joggpass?

Tacksam för svar!
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#2
30 juni 2009 - 21:16
Gilla 
Jag har också svårt att träna om jag inte har något i magen. Samtidigt har jag en hel del problem med min mage som gör att jag inte kan äta för mycket för nära innan. Men en banan eller en smörgås 40-60 min innan ett pass brukar funka ganska bra. Tror det är viktigt att det inte blir för mycket så det inte skumpar runt i magen, men att man ändå tillför lite energi. Sen ska man ju helst äta något så fort man kommer in också. Jag är absolut ingen expert men det brukar funka för mig :) Hoppas det går bra!
1972 • London
#3
30 juni 2009 - 23:57
Gilla 
Väntar jag för länge efter jag ätit orkar jag inte springa alls. Jag brukar köra med smoothie på en banan, nån dl havregryn, lite jordnötssmör och yoghurt/mjölk (beroende på vad man vill ha för konsistens) om det inte passar med mattider, funkar 45-60 min innan träning för min del. För nära inpå kan jag inte äta alls, då mår jag illa.
Sist hade jag resorb (motsv) i också då jag hade svettats hela dagen, och det funkade bra det med.
Och så nåt mer efteråt också, samma sak funkar då med men kan ju bli lite tjatigt kanske :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.