Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 6381 visningar

Dubbla Fot-problem!

1978 • Jönköping
#1
31 augusti 2009 - 10:45 (Redigerad 3 september 2009 - 11:43)
Gilla
Hej,

har snittslat runt bland alla fotdiskussioner på forumet nu men behöver lite tanker kring mitt problem:

Springer nästan uteslutande på grus/stig men veckan innan Midnattsloppet testade jag 8km på asfalt och foten ick jag ont ovanpå höger foten (i själva lederna fram till tårna). Vilade hela sista veckan innan loppet, sprang loppet, kände endast en del smärta då men efter mållinjen gjorde det sjukt ont ovanpå högerfoten SAMT under vänster fotknöl på vänster fot också! Har nu behandlat med tigerbalsam i en vecka utan resultat. Kan också tillägga att jag senast förra året nästan uteslutande sprang på asfalt utan några problem.

Tack på förhand!

/Simon
Åsa O
1978 • Stockholm
#2
31 augusti 2009 kl 14:18
Gilla
Det ovanpå foten låter som senskideinflammation. Själv har jag haft det i samband med mycket asfalstträning inför SM 2006. Brukar(enl. min läkare) drabba även icke löpare på försommaren när de mer fotriktiga höst/vinter/vår skorna byts ut mot stumma platta sommarskor(tex flip-flop) utan någon dämpning. Har för mig att läkaren ordinerade voltarenkur och vila tills akut inflammation gått ner, sedan begränsad användning av stumma skor på stumma underlag.
Walker67
1947 • Växjö
#3
31 augusti 2009 kl 22:54
Gilla
Mao bör man undvika Vibram Fivefingers vid löpträning. Alla som funderat på att köpa sådana, bör nog läsa Simons inlägg.
En gång testade jag Birkenstocksandaler och fick väldigt ont i fötterna, turligt nog hann jag ej köpa dem. Pelotten var för hög och satt på fel ställe.
Åsa O
1978 • Stockholm
#4
1 september 2009 kl 08:15
Gilla
Håller inte med om att man måste undvika five fingers vid löpträning. Har själv sprungit i dem men håller mig då till korta rundor på mjukt underlag. De är perfekta vid träning i kort brant backe. Många verkar ju dessutom tro att grusväg är mjukt underlag - det är det inte. Mjukt underlag är (vissa) skogsstigar och gräs.
1978 • Jönköping
#5
1 september 2009 kl 08:57
Gilla
ok skit i femfingrarna nu.. När jag går nödvändiga sträckor i Nike så "bränner" det under vänster fotknöl i vänster fot samt ömmar i lederna fram till tårna i höger fot.
Erika Schönborg
1966 • Vallda
#6
7 september 2009 kl 17:42
Gilla
Angående smärtan på utsidan av foten, under fotknölen. Följande länk beskriver ungefär det samma. Kan det vara något? Peroneal tendinitis - problem med den vadmuskel som rundar utsidan av foten, vid knölen och till slut fäster på utsidan av fotbladet.
http://www.sportsinjuryclinic.net/cybertherapist/front/ankle/peroneal_tendinitis.php
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.