Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 48974 visningar

Inflammerad höftböjare - symtom?

charlotte
1973 • stockholm
#1
8 november 2009 - 19:15
Gilla
Hur känns inflammerad höftböjare?

Har haft ont rätt lokalt runt höftkammen, strålar ibland ner i låret, ömmar och gör ONT när jag suttitt, ibland i trappor särskilt om jag bär t ex ett barn, ligger på den sidan etc.

Har vilat helt från löpning i hela 3 månader. Delvis pga detta och pga en seg borrelia. Provjoggade igår mkt försiktigt 400 m resulterade i superökad värk hela kvällen =(

Har just magnetröntgat ryggen bör få detaljerat resultat av denna än så länge fått veta att jag ej hade diskbråck som naprapaten trodde. Ej frågat henne om höftböjaren dock.. har läst mkt om höftproblem här förr, ngn som vet mer om häftböjaren? eller känner igen detta? Höftproblem verkar så diffust!
charlotte
1973 • stockholm
#2
8 november 2009 kl 19:17
Gilla
Har alltså gått med detta problem sedan i somras - juli någon gång och kan tilläggas att jag ökade min löparträning rejält dessförinnan men överansträngning borde väl gått över med min långa vila..
Jonas Wärn
1973 • Vendelsö
#3
8 november 2009 kl 19:51
Gilla
Har haft problem med höftböjaren(höger sida) i flera år, har gått hos naprapat, sjukgymnast och massör. Problemen började i samband med ryggproblem och jag tror jag har ett litet diskbråck. Jag blir stel i höftböjaren (och sätesmuskeln)när jag sitter för mycket. Har klarat mig hyfsat med träning och stretching. Verkar vara något man får leva med, hoppas det inte blir så för dig.
1975 • Hässelby
#4
8 november 2009 kl 20:26
Gilla
Det låter som samma liknande som jag fick efter att jag ökade på min träning med kvalitetspass (fr.a. intervaller). Jag har dock inte haft ont när jag har legat ned. Men du beskriver exakt hur det strålar ned i låret!

Jag har precis börjat träffa en sjukgymnast. Efter en grundlig undersökning så trodde han inte att jag hade något diskbråck. Skräckscenariot nu har varit stressfraktur, men jag skulle börja med ett stretchprogram för höftböjaren för att se om det kunde råda bot på problemet. Och faktum är att det känns något bättre - redan efter 1,5 vecka. Jag har kunnat springa hyfsat obehindrat i långsamt tempo. Höfterna och framsidan av låren har känts, men det har inte alls smärtat på samma sätt som tidigare.

Jag känner mig hoppfull. Om det sedan är höftböjaren och om den är inflammerad eller inte, det har jag dock ingen aning om.
1983 • Tumba
#5
13 november 2009 kl 08:03
Gilla
Det finns en stor muskel på framsidan av låret som heter Quadriceps femoris. Den består av fyra muskelbukar och den sträcker på knät vid gång/löpning etc. En av dessa bukar går även över höften (rectus femoris), dvs den är en av våra höftböjare. Den ger strålande smärta ner i benet på framsidan vid triggerpunkter/överansträngning.
Och det är mestadels den muskeln man använder när man går i trappor, förutom sätesmusklerna, men de ger inte smärta på framsidan i sig, utan främst baksida/utsida lår. Jag tror att din höftböjarmuskel (psoas major) är väldigt spänd och fungerar därför inte som den ska, då har rectus femoris fått ta över psoas majors funktion och har då blivit överansträngd.

Låt en massageterapeut se på benet och massera upp musklerna i området och höftböjaren. Sen stretchning och aktiv vila.

Lycka till! //Jimmy
www.tumbafriskvard.se
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.