1954 • Falun

Rhino Run

Söndag 2 september 2018 14:32

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Rhino Run 5K. Efter min insats på Stafesten förra veckan var jag inte alls taggad att återigen misslyckas på en tävling. Men eftersom jag känner James som anordnade loppet kände jag att jag borde ställa upp (James sprang Göteborgsvarvet i noshörningsdräkten!). Kändes som vanligt på uppvärmningen, inte uselt men heller inte klippet i steget. Första km tog jag rygg på Lars, fd klubbkompis som är ny i H60 och siktade på 45min på milen. Hade också koll på klubbkompis Tomas som också siktade på 45 min. Tomas låg några meter före men jag håller ryggen på Lars och vi passerar på 4.19. Sedan kommer 1km med lite svagt motlut och 8:50 efter 2km. Börjar undra om jag ska orkar hålla ryggen på Lars. Nästa km planar ut och vi håller samma fart. Men sedan lyckas jag hamna vid sidan om Lars och lite framför. Funderar på att ta rygg igen men det blir inte så och 4:e km går snabbast 4:14. Nu har Lars släppt och jag har passerat Tomas och några till 10km-löpare. Inser att jag kommer att klara 4:30-fart och lite till. Sista km håller jag farten och vid sista svängen ser jag målklockan och spurtar in under 22. 1s marginal enligt resultatlistan men var nog 3s enligt målklockan. 1 min bättre än Stafesten 5km förra veckan. Och nu höll jag farten och t o m ökade lite. Negativt att andningen inte fungerar så bra och att benen nästan aldrig är pigga nu för tiden. Men i och med dagens lopp så kan jag ändå gör tider som jag kan acceptera.
5   km
Distans
21:59
Tid
4:24   min/km
Snitt

Kommentarer

Mats Edelryd - 2 september 2018
Javisst där satt den!! Riktigt kul att läsa din racerapport och såå välförtjänt att du får till det på tävling också Leif.
Kapaciteten finns ju där vet vi som följer din träning.
Mycket fint genomfört lopp!
Leif Andersson - 2 september 2018
LeifA säger att det är ett acceptabelt resultat. Inte mer. :-)
Mats Edelryd - 2 september 2018
Det är verkligen till att vara självkritisk.
MatsE ger i alla fall fall tummen upp :)
Oldboy - 2 september 2018
Det gör LarsL också, grattis!
Leif Andersson - 3 september 2018
Ja, man ska se framåt, inte bakåt. Jämförde med 3 år sedan då jag gjorde två lopp på 20:30. Med det var då det. Nu ska jag vara nöjd med 21:54 jämfört med 22:54 för en dryg vecka sedan.
Mats Edelryd - 3 september 2018
Jag tror ju att du t.o.m har mer i dig än vad detta lopp visade.
Tror inte att du tappat 18 sekunder per km på grund av åldersförsämring på 3 år.
I alla fall inte om du anser att du tränat lika bra nu som då.
Maria Pia Karlsson - 3 september 2018
Under 22 tycker jag är bra!!!
Lars Lindefelt - 6 september 2018
Vågade inte riktigt hänga dig i spurten Leif, jag hade ju ett varv kvar ... . Vi ses igen på LL M60.