1955 • Lycke

Strömstadmilen 2019

Lördag 6 juli 2019 16:00

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Regn, regn och lite mer regn! Strömstad visade upp en svår sida i år.
Det regnade innan och tilltog. Under loppet var det egentligen inga problem men efteråt kändes det.

Carina och jag gick ut ihop. I början drog hon i ett högt tempo. Vi låg nära varandra en bra bit i inledningen. När jag gick om henne hade jag ingen koll sen men hon kom ju inte långt efter mig i mål, så hyggligt nära var vi nog hela loppet.
Jag försökte hålla hög fart utför och på platten men lite försiktigare uppför. Det funkade och jag höll.

Ungefär halvvägs på andra varvet blev jag omsprungen av en löpare som jag anade sprang i min åldersklass. jag la mig i rygg på honom. Han sprang lite ojämnt och jag lät honom få några meter på platten så tog jag in uppför. Första branta backen uppför gick jag om honom och såg att han stannade till och flåsade. Sen kom han med fart igen när det gick utför och gick om mig. Sen kom långa, sega backen. Där grillade jag honom. Låg lite före och drog så han hade kontakt men fick jobba hårt för att hänga med. När det flackade av ökade jag ordentligt och sen i näst sista uppför tryckte jag på och hörde inte hans flåsande längre. Neråt igen och hög fart, lite platt och sista upp in på vallen och upploppet. Speakern gav publiken och mig beskedet att jag hamnat på andra plats! I mål och före min kombatant. Inte med mycket med före. Vi snackade lite och vacklade fram till bananer och dryck.

Strax därefter kom en glad Carina kvittrande glad, även hon på en andraplats! I år med negativ split, första varvet 24 sekunder långsammare än andra! ovanligt för att vara mig.

Sen blev det väntan! I kallt hällregn väntade vi på prisutdelning i kanske 20-25 minuter. Jag var blöt, kall och lättklädd. Inget ombyte!
Det var svårt att ta sig upp på podiet och ta emot priset och hyllningar från en minimal publik av frusna, blöta närmast sörjande. Jag vann ett bowlingklot i en stor låda! Trodde jag, men det var en tung utelampa som inte alls passar mitt hem men värd upp mot 2000 kr. Jag fick en nerjogg med med lådan i famnen stelfrusen och förmodligen med mitt sämsta löpsteg någonsin. Efter varm dusch och rena kläder blev det en stunds vila och sen äta, äta, äta och dricka, dricka, dricka.
10   km
Distans
45:32
Tid
4:33   min/km
Snitt
136
Snittpuls
169
Maxpuls
174
Stegfrekvens
111   m
Total stigning (clk)
Salming Miles Lite
Total distans: 
112:38:32
1111 km
Kompisar på passet

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Ahmed Mahmoud 32:41 3:16 m/km
2. Peter Karlsson 45:32 4:33 m/km
3. Anton Mällroth 48:11 4:49 m/km

Kommentarer

Carina Berntsson - 7 juli 2019
Tack återigen för en fantastisk racerepot. Nästan så att jag kopierar den. Väldigt mycket som stämmer in på oss båda. Alltid kul med pris. Inte alltid det passar. Glasen jag vann var ändå helt okey.
Maria Andersson - 7 juli 2019
Ja, det är väldokumenterade lopp:) Nästan som att man är med:)
Maria Andersson - 7 juli 2019
Kul med pallplats! Lägg ut lampan på blocket i värsta fall:)
Peter Karlsson - 7 juli 2019
Tack! Jag hade tänkt lägga ut lampan på blocket. Dem kan ju passa bättre på någon annans hus :-)
Patrik Matsson - 10 juli 2019
Härligt, Peter! Bra kutat och fin rapport! Stort Grattis till silvret!!