Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Placering 11. Inte topp tio denna gång, men å andra sidan var avståndet till ettan bara +2:16. Loppet gick på kvällen, men det var ändå cirka 22 grader varmt. En stor del av banan gick på grus, men det var även en del asfalt och löpning på stig. Ganska kuperad bana i början, men ganska lättsprunget framförallt de sista två kilometerna.

Jag sprang i närheten av några löpare i början, men sprang ganska snart ifrån några av dem. Ganska länge sprang jag hyfsat nära en löpare som jag sedan sprang förbi med drygt två kilometer kvar av loppet. Det tog alltså tid att komma förbi. Men det hade nog varit tufft att springa fortare dessförinnan eftersom det kändes ansträngande redan som det var. Jag hade kanske kunnat ta en till löpare på slutet om jag hade dragit till en långspurt på långa rakan innan upploppet, men det fick vara som det var. Jag är ju bättre på maxa på ganska kort sträcka. Men lite synd tidsmässigt eftersom jag har varit mer slut vid mållinjen vid andra lopp.

Innan loppet hade jag satt upp som mål att komma under 32 minuter (eller cirka 3:52-tempo) och det klarade jag. Min löparklocka visade dock mindre sträcka än den officiella för en gångs skull. Min visade 8.17 kilometer, men i resultatlistan står det 8.3 km. Det skulle inte förvåna mig om jag tappade lite tid idag p.g.a. att jag sprang långpass i söndags. Men det kändes å andra sidan aldrig segt i benen under själva löpningen idag.