Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Placering 9. Tid 36:43.31. Resultatet var 15 sekunder från PB. Drygt 20 grader varmt och mulet. Inte mycket vind. Tävlingsformen är inte den bästa, men ett realistiskt mål var att försöka slå personbästa. Egentligen skulle tävlingen ha varit i maj och det hade passat mitt träningsupplägg bättre. Benen kändes inte helt lätta under uppvärmningen. Jag öppnade den första kilometern på cirka 3:35 och då kändes det dock helt okej i benen. Sedan tappade jag någon sekund per kilometer och jag passerade 5 km på nära 18:30. Under de fem första kilometerna sprang jag mest bakom Christoffer från Åhus FIK. Sedan sprang jag ifrån, men fick lite senare sällskap av andra löpare som kom ikapp. Vid något tillfälle kom vi ikapp en löpare som hade varit längre fram. Det var ett jobbigt 10 000 m lopp. Vissa gånger undrade jag om jag skulle kunna orka hålla tempot tills mål. Sedan fick jag höra att det var 8, 7 och 6 varv kvar o.s.v, och det var ju en bit kvar. Under mina två sista kilometer fick jag dock upp farten lite grand. Som planerat i förväg ökade jag tydligt tempot under början av det nästsista varvet och sedan ökade jag rejält inför sista varvet. Jag hade ju egentligen velat kunnat springa under 36 minuter vid det här laget p.g.a. min träningsbakgrund, men med tanke på omständigheterna (en sekund från PB på 400 meter, fem sekunder från PB på 3 000 meter) får dagens resultat vara okej. Jag kunde nog inte springa så mycket snabbare idag.