1970 • Tyresö

Långlöparnas Kväll 2 - Stockholm

Tisdag 6 juli 2021 21:30

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Vad skall man säga, sprang med blyben från första till sista steg, kände redan efter något varv att benen inte ville/kunde springa idag. La mig sist redan från start men lyckades genom en spurt på sista varvet springa om en löpare så slapp skammen att komma sist av dom som fullföljde loppet i alla fall.

Har nog aldrig varit i så dålig form som jag är i nu. Lite komiskt att jag bara för några veckor sedan kände att jag var i kanonform men tyvärr gick jag på lite för hårt där och blev istället övertränad. Det känns som jag med stigande ålder behöver mer återhämtning efter dom tuffa passen så kommer köra dom lite mindre frekvent än jag gjort den senaste tiden. Får bryta ihop och komma igen nu för så här usel är jag inte.
10   km
Distans
36:49
Tid
3:41   min/km
Snitt
168
Snittpuls
178
Maxpuls

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Staffan Westerdahl 36:49 3:41 m/km
2. Johan 39:44 3:58 m/km
3. Åsa Nylander 41:56 4:12 m/km

Kommentarer

Christoffer Olsson - 7 juli 2021
Helt rätt. Bryt ihop och kom igen. Vet hur det känns då jag själv hade en jättedålig dag.
Nils Rydström - 7 juli 2021
Var det varmt också? Vet att du siktat på sub 35, vilket måste vara i den absoluta toppen av 50-åringar och äldre i Sverige? Men sub 37 i värme är väldigt bra det också, tycker inte du ska vara så missnöjd. Själv har enorma problem i värme.
Jocke Blomkvist - 7 juli 2021
Du är klok som lyssnade på kroppen och anpassade farten efter dagen. Det gjorde inte jag.
Staffan Dahlgren - 7 juli 2021
Trist Staffan att inte få ut sin kapacitet, jag tror definitivt på att värmen och luftfuktigheten påverkar oss väldigt mycket.
Staffan Westerdahl - 7 juli 2021
Tack så mycket Christoffer, får säga detsamma till dig och tack för att du orkade lyssna på mitt ältande efter loppet, du är verkligen en god lyssnare :) Nils, tack för peppande ord. Tror det var ca 22 grader vid start så inte så jättevarmt men rejält kvavt var det. Nej dom 50-åringar som gör milen under 35 minuter växer Inte på träd direkt men några stycken finns det ju och jag vill gärna vara med i den lilla skaran :) Tack Jocke, ja det fick bli en tröskelpass då jag inte gärna vill bryta när jag tävlar. Tråkigt att du fick bryta i debuten på bana men förstår dig då du fick springa i det varmaste Heatet. Du får anmäla dig till ett banlopp i höst istället då lär det säkert gå undan :) Staffan, ja helt säkert påverkar värmen en hel del, tror överhuvudtaget att jag gått på lite för hårt i värmen under en längre tid och inte kunnat återhämta mig efter kvalitetspass och tävlingar. Tror det är dags för mig att ta ett steg tillbaka och vila upp mig lite sedan hoppas jag att formen kommer åter :)
Patrick Pring - 7 juli 2021
Bra kört ändå. Du kommer igen! Vi kom båda på näst sista plats i våra resp. heat. Revansch vad annars!
Staffan Westerdahl - 7 juli 2021
Tackar, ja vi får komma igen båda två :)
Oskar Grip - 7 juli 2021
Tråkigt Staffan. Du har ju haft en lång period med riktigt bra träning och då är det surt att inte få ut det på tävling. Men all träning är förstås inte förgäves för det utan det kommer fler chanser. Tror du gör rätt i att ta en lite lugnare period och sedan ta sikte mot hösten. Det går inte att träna hårt året om även om man lyckas hålla sig sjuk- och skadefri. Det har jag lärt mig flera gånger :)..Lycka till så ses vi säkert på en startlinje i höst!
Staffan Westerdahl - 8 juli 2021
Tack Oskar för peppande ord, hoppas verkligen att du har rätt! Känslan på Stadion i tisdags var nog den märkligaste jag någonsin haft, där sprang jag i stort sett utan att flåsa men med ben som inte gick och springa med och mitt enda nöje var att artigt springa ut på bana två och släppa förbi löpare som skulle varva mig :) Nej som du säger nu får man sikta mot hösten och hoppas att formen kommer tillbaka!