Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Placering 6 av 11 i A-heatet. Tid: 2:03.55. Nytt PB. Cirka 24 grader varmt och soligt. Det fanns goda möjligheter till en bra tid idag eftersom jag nyligen har sprungit några 400 meter och 800 meter lopp, det var bra motstånd och så har jag inte sprungit så mycket mängd denna vecka. När starten väl var igång drog de andra upp ett riktigt högt tempo som jag inte vill dras med i för mycket. Jag var längst bak efter första kurvan. Vid 200 meter var jag precis bakom en annan löpare, men sen var det det faktiskt en lucka framåt. Ändå passerade jag 200 meter på cirka 29.5-29.7 sekunder. På raksträckan fick jag trycka på ganska länge för att spring förbi en löpare. Jag passerade 400 meter precis under 60 sekunder, kanske 59.7 sekunder. I kurvan tog jag en till löpare. Jag blev sedan omsprungen av en löpare under början av bortre raksträckan. Jag tror jag tappade lite där som vanligt. Jag passerade dock 600 meter på drygt 1:30, kanske 1:31 exakt. Vid det tillfället tänkte jag faktiskt att jag inte var så långtifrån 800 meter på under två minuter. Jag tyckte farten framför mig bedarrade lite för mycket i sista kurvan, men jag tog någon på yttern och på upploppet sprang jag om två eller tre löpare till. Jag hann nästan ikapp ytterligare en innan mållinjen. Det tyder på att jag möjligen hade kunnat trycka på lite tidigare i sista kurvan, eller kanske t.o.m innan. De två som hade placeringarna bakom mig var dock precis bakom mig i mål så jag kanske inte var jättesnabb under de sista 20-30 meterna. Det blev många bra tider i loppet. Tre löpare under två minuter och tio löpare under 2:05.

Om jag hade sprungit en tid på 2:02-nånting hade jag varit jättenöjd. Jag är dock ändå rätt nöjd med sluttiden 2:03.55. Efter loppet kändes det lite grand i benen och det var lite lätt blodsmak i halsen. Jag har varit med om värre 800 meter-symptom, men det kanske är möjligt att det blir lättare när jag springer med en klunga. Bra känsla i benen under loppet.

Enligt min Strava-profil gick det klart snabbast mellan 100 och 200 meter. Hyfsat snabbt vid 300 meter. Liten dipp vid 600 meter och precis därefter. På upploppet innan mål gick det något snabbare än vid 500 meter-rakan, men något långsammare än mellan 300 och 400 meter.