1970 • Tyresö

Till barnsjön och tillbaka

Fredag 8 oktober 2021 10:45

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Har väntat i 9 år på detta och i morgon smäller det! Hade tunga ben i dag också men det har jag å andra sidan haft hela året så det gör ingen större skillnad, har vanan inne så att säga :) Och Kanske att det även ger mig en fördel på slutdelen av maran.

Tog det väldigt lugnt under dagens runda i underbart solsken och valde att gå i alla uppförsbackar. Målsättningen i morgon är att slå Fredrikshofs klubbrekord i M-50 klassen som lyder på 2,41,04. Inser dock att det är ett tufft mål och att allt måste stämma för att jag skall fixa det. Ger dock mig själv godkänt så länge jag går under 2,45.
5,24   km
Distans
32:21
Tid
6:10   min/km
Snitt
105
Snittpuls
128
Maxpuls

Kommentarer

Mats Åkerlund - 8 oktober 2021
En riktigt tuff målsättning. Jag själv känner mig löpsugen, inte minst pga det fina vädret, men har valt att vila och hoppas på lätta ben.
Staffan Dahlgren - 8 oktober 2021
Stort lycka till Staffan
Staffan Dahlgren - 8 oktober 2021
Lägg benen i högläge mot en vägg 10-15 minuter ikväll så att du får igång lite cirkulation - mitt bästa recept för piggare ben!
Oskar Grip - 8 oktober 2021
Lycka till Staffan! Det kommer blir grymt imorgon, kul att se dig på maran efter alla år.
johan sundling - 8 oktober 2021
Önskar dig ett stort lycka till! :)
Staffan Westerdahl - 8 oktober 2021
Tack alla! Staffan, fick faktiskt samma tips av Christoffer Björnqvist så det måste jag ju testa! Tack så mycket Oskar, ja det skall verkligen bli skoj och spännande, ses i morgon!
Andreas Persson - 8 oktober 2021
Lycka till!
Staffan Westerdahl - 8 oktober 2021
Tack så mycket och detsamma till :)
Fredrik westerdahl - 8 oktober 2021
Ska bli spännande o följa på plats ses imorgon :)
Staffan Westerdahl - 8 oktober 2021
Det gör vi, jätteroligt att ni kommer och tittar :)
Mats Åkerlund - 8 oktober 2021
Testar just nu tipset att ha benen i högläge. Tack för det och lycka till i morgon.
Jonas Konradsson - 8 oktober 2021
Kör ett väl disponerat lopp så blir det kanon bra!
Staffan Westerdahl - 9 oktober 2021
Tack Mats för lyckönskningen. Hur var känslan under dagens lopp? Jonas, hyfsat väldisponerat lopp blev det i alla fall men kommer göra vissa förändringar till nästa år för att ta nästa steg på maran.
Mats Åkerlund - 10 oktober 2021
Ett stort grattis till ditt fina resultat och kul att du vill fortsatta satsa på maraton. För egen del så hade jag en mycket bra känsla i 24 km, men där började problemen som jag upplevt på flera långpass tidigare.
Staffan Westerdahl - 11 oktober 2021
Tack Mats! Loppet gav mig faktiskt mersmak och om man bortser från krampkänningen på den sista km så kunde jag springa kontrollerat loppet igenom i stort sett utan några svackor alls. Är riktigt sugen på att springa maran igen men kommer dock göra några förändringar. Dels kommer jag fokusera mer på marafart än att bara samla mil dom sista månaderna innan loppet sedan kommer jag vara mycket försiktig med överfart då jag tyckte det slet väldigt mycket på benen . Kommer även köra några riktigt långa långpass på 40-42 km för att förhoppningsvis slippa krampkänningar den sista biten.

Kul att det kändes så bra dom första 24 km för dig det får du ta med dig. Kan det vara så att du fick med dig för få långpass på 25 km och därutöver eller har du några andra tankar kring varför det blir så att du tar slut efter ca 24-25 km. Tycker dock att du efter omständigheterna ändå gör en bra mara :)
Mats Åkerlund - 11 oktober 2021
Tack. Jag tycker inte att jag saknar långpass. Körde mina långpass på fredagar och 7 veckor i rad blev det över 3 mil, det längsta 36 km. Däremot dåligt med långpass tidigare i år. Kanske att även jag ska springa längre. Jag tror mer på att det har med min pacemaker att göra. De problem som jag ibland känner (orkeslös och svårt med andning) började efter ett pacemakerbyte som gjordes hösten 2018. Innan dess inga problem. Jag ska kontakta SÖS för råd.
Staffan Westerdahl - 11 oktober 2021
Jo det låter ju onekligen som det har med bytet av pacemakern att göra. Hoppas det löser sig så du kan springa som vanligt igen!