Löpning

Lördag 7 maj 2022 08:10

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Först hade jag tänkt mig cykling idag. Men eftersom vädret tillfälligt slagit om till mulet, kyligt och regn i luften sköt jag på detta till i morgon.
Alltså gällde (ben)styrketräning. Dock jätteopepp på just det, inomhus på Gerda, i byggstöket och den tröttsamma musiken. Bestämde mej istället för utegymet i Skrylle, och varför inte testa några km löpning som uppvärmning?
Trean, tänkte jag.
Började springa, gjorde ont som ###, har alltså inte blivit ett smack bättre på en månads löpuppehåll. Fortsätte ändå argt och envist. Efter någon km började det kännas om inte bra, så bättre.
Ombestämde mig till fem km. Nu när jag ändå var igång. Smärtan endast en bakgrundsirritation om jag lät bli konstiga snedsteg. Men flåsig!
Vid avtagsvägen mot milen ombestämde jag mej igen! Jag ville se bokskogen! Smärta hanterbar och oförändrad. En yngre man kom ifatt mej vid tre km och började småprata om den fina morgonen och våren och löpning och....ja, jag släppte fokus på rumpeländet ett tag. När han lätt studsade vidare började jag istället fokusera på en alldeles enastående vårexplosion, så intensivt grön i det milda ljuset. Och bokskogen vid Torna Hällestad - magnifik. Det var tufft värre upp för alla backar sedan men....jag sprang och upplevde och ångrar mej inte en centimeter.
Oavsett hur det känns i morgon..
Bild uppladdad av Anna-Karin D
10,22   km
Distans
1:02:15
Tid
6:05   min/km
Snitt
154
Snittpuls
173
Maxpuls

Kommentarer

Helena Zander - 7 maj 2022
Just nu händer det ingenting särskilt stökigt; saker står där de står. Får väl se om det händer något ljudmässigt när de väl gjuter golvet.
En av de sköna sakerna med att till största delen husera i friviktsdelen är att man slipper musik. Jag tycker den kan vara trevlig att lyssna på ibland när jag är inne bland konditionsmaskinerna eller på den funktionella ytan, men jag har inget behov av den när jag skall bänka/böja/what ever.
Per Månsson - 7 maj 2022
Ha, där ser man, en hel mil!!!!! Strålande.
Per Månsson - 7 maj 2022
Härlig grön färgnyans.
Anna-Karin D - 7 maj 2022
Helena - rätt många pass inne på Gerda har det blivit på sistone för mej. Det är ok med stökigheten, men längtade helt enkelt ut i h till nåt annat. Musiken är inte min sorts musik, brukar lyssna på nån podd istället... 🙂
Anna-Karin D - 7 maj 2022
Tack Per! Gissar att det kommer att kosta dyrt. Men det var det isf värt.. 👍🙂

Puls