1970 • Tyresö

Tyresö runt-Vendelsömalm

Söndag 15 maj 2022 13:38

Löpning - Tempo
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Fortsättning efter det korta toastoppet. Planen var att springa dom första 15 kilometrarna i 3,50 tempo, tufft inte minst då dom första 12 kilometrarna är väldigt backiga. Kändes väldigt lätt dom första 2 kilometrarna där jag hade medvind men snart förbyttes dock den lätta känslan jag haft hitintills inklusive dom knappa 16 km innan toastoppet till en pina då dom närmaste 8 km bestod av en vidrig motvind men när jag i den kraftiga motvinden knappt ens kom upp i marafart i nedförsbackarna trots marapuls så valde jag att ge upp målet om 3,50 tempo och rullade istället igenom resterande delen av passet i dryga 4 fart, förutom sista biten då jag trots en lättare uppförsbacke avslutade i sub 3 tempo.

Mycket märkligt pass idag måste jag säga där känslan gick ifrån fantastisk till usel väldigt snabbt. Visserligen får jag skylla en hel del på vinden men faktum är att jag i slutdelen av passet fick slita mer än jag borde även då vinden var på min sida. Nu väljer jag dock att lämnas detta pass bakom mig och se framåt och hoppas att kroppen vaknar till liv när jag nu med knappa tre veckor till maran lättar på träningen.
21,05   km
Distans
1:25:52
Tid
4:05   min/km
Snitt
160
Snittpuls
171
Maxpuls

Kommentarer

Jonas Konradsson - 15 maj 2022
Det låter ju som ett lite märkligt pass, men trots allt 37 km! Kanske dags att tillämpa det gamla talesättet "att vila sig i form" = aktiv vila. Du hittar nog storformen.
Jonas Ljung - 15 maj 2022
Förstår att du inte är riktigt nöjd med känslan under passet. Vi har olika måttstockar. Fart och distans som nästan exakt som mitt halvmaralopp förra helgen. Och då har du sprungit 16k innan :-)
Staffan Westerdahl - 15 maj 2022
Jonas K, ja man blir inte klok på den gamla kroppen men som du säger skönt att få ihop 37 km i alla fall. Nja kommer inte köra aktiv vila dom sista veckorna men kommer däremot dra ner på löpmängden som förhoppningsvis skall göra att det blir fart på påkarna. Har dessutom en inplanerad tävling nästa lördag i form av Tolvanloppet 12 km. Jonas Ljung, sant men å andra sidan är det inte många som slår dig i din åldersklass! Fick lite extra energi när jag såg dig under slutdelen av mitt pass :)