Foto: Lena Westman

Skorts – för modemedvetna

PrylarRunning Skirt startades för sju år sedan utanför San Diego, i Kalifornien. Med sina snygga och praktiska träningskjolar är företaget ett av de ledande på marknaden i USA. Försäljningen sker mestadels via webben och på olika löparexpos och numer har företaget återförsäljare i USA, Kanada, Australien, Japan, södra Europa samt numer även i Sverige och Skandinavien.

För den skandinaviska satsningen står Hällelöparen Lena Westman och Suzanne Kocherga. Allt började med att hon och Suzanne, som är före detta sprinter i ÖIS och numera bosatt i USA, träffades på en prispall efter avslutat Mussellopp i Lysekil 2010. De kom fram till att de ville att svenska tjejer skulle kunna springa snyggare klädda och Runningskirts satsning på Sverige och Skandinavium var ett faktum. Även här sker merparten av försäljningen via webshopen som du hittar på www.loverunning.se och även om fokus ligger på just kjolar – eller "skorts" – så kan du även shoppa kompressionsstrumpor, toppar, sport-bh´s, långärmade funktionströjor och på sikt även skor.

Loverunning kallar sina kjolar för skort´s (en ordlek med shorts och skirt) och de bygger på samma princip som killarnas löparshorts med en innerbyxa som sitter ihop med en ytterdel. I killarnas fall är det ju en underkalsong som sitter ihop med shortsen och i det här fallet är det en trosa, ett par korta tights eller en knälång capribyxa som sitter ihop med kjolen. Skortarna är funktionella och anpassade efter kvinnokroppen. På sidorna av kjolen finns fickor för nycklar, ipod eller kanske en gel eller energikaka under ett längre pass. Eftersom kjolarna sitter tajt över höften blir det inget direkt extra vindmotstånd och du behöver heller inte oroa dig för att kjolen ska blåsa upp.

Skortarna finns i flera olika utföranden vad gäller färger och mönster och som sagt även med olika längd på innerbyxan. Den som vill känna sig lite mer klädd väljer caprimodellen medan varianterna med trosa eller kortare tights som innerbyxa passar den som vill känna vinden mot benen. Det finns också en vintervariant med tjockare långa tights under kjolen och enligt Lena kommer även löparklänningar dyka upp så småningom.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.