”Bygg drömbenen på 12 veckor!”

Jag har gjort något jag aldrig trodde skulle hända – jag har köpt en ”kom i form”-tidning. Ja, den heter till och med så: ”Kom i form Man”. Vad sägs om tunga rubriker som ”Kosten som bygger upp din kropp”, ”Cirkelpass som bränner fett” eller ”Bygg drömkroppen på 12 veckor!”? ”Den ultimata träningsguiden” helt enkelt. Eller som min syster sa: ”Detta är ju bästa pinup-tidningen för tjejer!”.

Ja vad fasiken – fullt så illa är det faktiskt inte om man kan bortse från ”Bygg ett stenhårt sexpack”. Hela tidningen består av övningar som man stöter på lite då och då men aldrig riktigt lägger på minnet. Allt beskrivet steg för steg, instruktionsmässigt fotograferat och sorterat efter muskelgrupp. Bra att ha när man ska hemmagymma, även om jag inte kommer ha den framme på soffbordet direkt.

komiformI dag var det dags för benträning och jag körde igenom alla benövningar jag hittade som går att göra utan skivstång. Det vill säga nästan alla. Eller vad sägs om sumoknäböj, laterala utfall, hoppande utfall, bulgarisk split och frontböj? Har ingen direkt koll på hur många reps och set jag gjorde utan koncentrerade mig mer på att få till dem ok med hyfsad balans. Späkte benen i 40 minuter och avslutade med ett par intervaller i maxfart upp för vår ”lilla” backe utanför huset. Cirkelpass, schmirkelpass.


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.