Knä Op. D-tour in Life

Jag försöker att inte leva i framtiden, jag har ganska lätt för det.. Glömmer liksom av hur viktigt det jag gör just nu är. Som med träningen, att inte tänka på nästa pass eller drömma om att passera gränser, utan fokusera på det jag gör nu som mig en dag tar mig över gränser.

Dem senaste 10-14 dagarna har jag vart ganska ofokuserad på träningen, jag har njutit av den träningen jag har gjort, och det har gått ganska bra faktiskt, men det har bara funnits en sak jag har i huvudet, Knä Operationen den 22 Nov

Jag har öppet skrivit på FB o Twitter hur jag ser fram emot vändningen och att hela hösten av motgångar betyder ingenting längre, jag kommer snart kunna bygga nya starka knän och börja löpa igen! Att jobba med att det inte ska hända igen osv jag har sett fram emot detta så mycket, jag kan inte beskriva de..

JOhan op

Jag körde mitt sista benpass på torsdagen och åkte sen för att jobba på natten, skulle vara på sjukhuset på morgonen och opereras så jag såg ingen anledning att stanna hemma från jobbet när jag ändå skulle sövas.

Åkte hem tidigt på morgonen för att duscha och förbereda mig, då passade min nagel på att släppa som jag dödade på löpet under Kalmar, men inte ens detta ruckade på mitt humör, nu var jag bara timmar ifrån!

JOhan op1

Efter 06:00 på morgonen petade jag in lite musik i öronen och tog en promenad igenom stan och mot Alingsås lasarett..

JOhan op3

Nu hade jag vart vaken i 18 timmar och fastat hela natten och inte druckit vatten så jag väldigt trött när jag satt i väntrummet på operationsavdelningen..

JOhan op4

Efter 2 timmars väntande och ett snabbt samtal med läkaren då vi gick igenom några detaljer, han ville försäkra att även om detta är en väldigt effektiv behandling så finns det alltid risk för att det kan bli komplikationer och jag som skulle operera båda knäna kunde få det väldigt besvärligt om detta skulle hända mig..

Sen fick jag komma in i nästa väntrum utanför operations salen där jag fick ligga med dropp, och dom satte kanalen in i armen, klockan 12:15 rullade dom in mig i operations salen..

Allting kändes helt plötsligt väldigt allvarligt när man kom i detta rummet, det stod personal och rev upp förpackningar med operationsmaterial, 5 stycken började jobba med mig med en gång, koppla upp mig med elektroder, syrgas gav mig information och packade om mig som jag skulle ligga.. den stora lampan hängde där i taket.. Nu var jag jävligt nervös

Vi kommer snart släppa på sömnmedlet Johan så om du tänker på någonting du tycker om så kommer du drömma om det, jag fäller en tår då och det sista jag minns är att dom trär på mig ett par hörselkåpor…

JOhan op5

Jag kommer ihåg att drömt något,,, Men jag blir störd av någon känsla och piggnar till med en gång för att kunna bekräfta att jag inte känt fel, det kan inte vara sant! Det ena knät är inte opererat..

20131122_141235

Jag bryter ihop med en gång och kan inte hejda det, jag sket i varför det inte var åtgärdat, mina visioner och planer för hur min tid framöver skulle se ut gick i spillror.

Personal kom och försökte prata med mig, men nu är det som det är, jag försökte mentalt ställa om med en gång., jag tänker inte gräva ner mig pga nån händelse i livet som inte gick enligt mina planer. Jag har ingen aning när jag får en ny tid för att göra klart operationen.

Min löp come-back tar ytterligare ett steg bakåt plus att all annan träning blir drabbad också tyvärr, så min situation har bara blivit sämre plus att det kostat mig pengar. Jag ska försöka vända detta till något positivt och så fort jag vet något kommer jag skriva om det..

JOhan op6

Jag äter smärtstillande men i natt hade jag så ont att jag började gråta, jag kunde inte röra mig och jag var i behov av att gå på toaletten, jag försökte resa mig flera gånger det var som att dra i ett snöre, varje gång jag rörde benet började det rinna tårar och komma AJ ljud från munnen..

Men det viktiga är att jag är övertygad om att detta hände av en anledning och att även om min väg nu har mörkats ytterligare lite så ser jag fortfarande målet, en VM startplatskona

Desktop13


3 kommentarer till inlägget

Mikael Fågelborg
1978 • Hässleholm
#1
23 november 2013 - 14:37
:-(, ditt inlägg berör verkligen.. Hoppas och tror att du kommer tillbaka fort, din inställning är ju helt fantastisk och det betyder mycket!
sabine
1978 • stockholm
#2
24 november 2013 - 21:32
Håller med Mikael! Blev också berörd. Tror och hoppas också att du kommer tillbaka fort! Tror även att det är superbra att ha ett mål att lägga fokus på så som du har! Kämpa vidare!
1983 • Alingsås
#3
26 november 2013 - 10:00
Tack tack för det! :)

Det var jobbigt när rodret fick sig ett frispel, men har fått tillbaka kontrollen nu

Ska skriva ett nytt inlägg om hur det ser ut nu :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.