FALKE - RU4

Jag har fått äran att via Jogg.se testa ett par löpstrumpor från Falke vid namn RU4. Tanken var att testa dem bra måga fler mil än vad som blivit av men två veckors långdragen förkylning har tyvärr satt stopp för det. Några mil har de gått i alla fall, bland annat vid två lopp.

Utseende: Jag fick välja mellan en kort eller lång modell, antingen svarta eller vita, och gick då på lång och vit modell. Strumporna är diskreta och snygga. Jag är dock en person som föredrar träningskläder som sticker ut vilka dessa inte gör. En snabb bildgoogling säger mig dock att även mer utstickande färger finns att tillgå. 

Känsla och prestanda: Strumpornas material känns (jag skojar inte) helt himmelskt mjukt. Av någon anledning fick jag därför för mig att de skulle vara varma att springa i men så är inte fallet. Jämfört med hur dessa känns mot mina vanliga löpstrumpor blir fötterna inte alls lika varma och inte heller är strumporna lika blöta av svett som jag är van med. Adderat till dessa fördelar kan jag tillägga att de inte skaver eller ger mig blåsor vilket jag haft strumpor som gjort. 

Övrigt: Jag föredrar något högre strumpor med kompression vilket gör att jag inte kan vara monogam med RU4 trots de nyss nämnda fördelarna.

Sammanfattning: Trots intentionen att vara kritisk är jag väldigt imponerad av prestanda och komfort hos dessa strumpor.

 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.