Välmående fötter


Det började på ett så typiskt sätt för mig, hämta ett par strumpor på Löplabbet och gå därifrån även med ett par av deras dyraste skor. Sköna är dom.

För 10 år sedan hade jag jublat över FALKE RU4 strumporna men etiketten gjorde mig omedelbart skeptisk. 44% Bomull, 42% Polypropylen, 14% Polyamid.
 
Det är många år sedan som alla sådana strumpor har omvandlats till trasor för cykelrengöring. Nu mera har jag Merinoull-strumpor även till vardags på jobbet.
Jag började med dubbla tvättar för att få bort alla kemikalier som textilindustrin nyttjar.
Och så skall jag också nämna att jag cyklar i första hand, men det handlar om mycket likvärdig aktivitet där välmående, varma och torra fötter gör underverk.

Och så kom Malmögiro, 100 km trampande – vågar jag testa nya strumpor? Nja… det blev först tunna Merino-strumpor och FALKE som strumpa nr två utanpå. Dagen började dåligt på direkten, mulet men uppehåll när vi kollade på balkongen och regn när vi började rulla mot startområdet i kortärmade kläder. Och jag som är endast en vanlig motionär fick trampa extra mycket för att hålla värmen uppe. Det tog 3 timmar 00 minuter 51 sekunder till mål; och det var Fanny Appelgrens, Höllviken CK, förtjänst. När jag började bli trött så dök Fanny upp framför mig och henne följde jag ända in i mål utan att ta den första jobbiga platsen i klungan, tack! Sedan bil till Göteborg och för att döva mitt dåliga samvete för snålåkandet bakom Fanny trampade jag 60 km till Orust och då med endast FALKE strumporna på. Sedan blev det ytterligare 10 x 62 km mellan Orust och Göteborg där jag hade FALKE fyra gånger och Merino-strumpor fyra gånger, båda - två gånger. Komforten var bäst med Merino under FALKE och fötterna höll sig torrast behagligast. Dessutom är Merino luktfri även när du är svettig och funkar även flera dagar om tvättillfälle saknas.

Sammanfattning:
Visst är FALKE en bra strumpa med bra passform, kanske en av de bästa syntet-bomullstrumporna, men för min del blir det Merino-strumpor även i fortsättningen – de matchar mina övriga Merino-cykelkläder. På en tiogradig skala vill jag lägga bästa syntet på 4, icke kroppsnära syntet max 6 och Merino-ullen får 10.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.