Viktor Johansson PT

Löparknä - testa foam roller

Motverkande och förebyggande självmassage

Nu börjar den riktiga löparsäsongen och jag är nu förberedd. Tidigare år har jag alltid haft känningar runt knäna och förra året blev det allt mer tydligare. Speciellt efter Göteborgsvarvet då jag upplevde en total orkeslöshet som jag aldrig har känt tidigare. Det var ingen direkt smärta eller träningsvärk utan jag var bara helt väck i benen. Jag stretchade varje dag, mycket "löparknä-stretch" vilket innebär att man lägger stort fokus på höft och sätesmuskeln samt yttre delen av låren (TBT-senan). Dessutom införskaffade jag mig den här rullen och genast hittade jag mina stela knutar.

image

Vad har du för erfarenhet av rullen?

När muskeln blir överansträngd blir den stel, vilket leder till muskelvärk, dålig hållning och rörlighet samt försämrad prestation. Lösningen är en ökad blodcirkulation vilket släpper muskelns spänningar och du kan då arbeta mer effektivt igen. Detta kan behandlas hos en massör, men också hemma hos dig med hjälp av en Foam roller.

image

Jag körde övningar (60s på varje) för baksida/framsida lår, sätesmuskeln, yttre lår (TBT-senan), inre lår (ljumskarna), vaderna och även ländrygg, skulderblad. Det var inte det skönaste i början men bara efter tre dagar hade det gått från smärta till en faktiskt skön (hård) massage.

Just nu väntar jag in min nya skor som förhoppningsvis kommer i veckan. Sen är jag redo för utmanande trailpass ute i naturen.

image

http://vasacoachen.nu/

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.