Småbarn. Träning. Och livet.

Pryltest, Rehband knästöd

Som slumpen ville det, ordinerade min sjukgymnast löpning med knästöd samma dag som jogg påannonserade testare för Rehbandprylar.

Jag räckte upp handen och fick hemskickat Rehbands RX knee(3mm), här följer recensionen.

Knärehab är inget nytt för mig då jag reparerat en menisk tidigare och jag har spelat såväl squash och badminton med knästöd, dock aldrig burit nåt sånt under löppassen.

Mitt nu överansträngda knä hade svullnat upp någon månad innan och löpningen skulle ökas successivt med fokus på rätt teknik. Lite stelt blev det till en början men supporten var riktigt bra och löpsteget mådde bevisligen gott av det för besvären försvann undan för undan. Där hjälpte stödet bra tillsammans med en försiktig ökning av ansträning och längd.

En viss oro fanns att det skulle skava i och med löpningens monotoni jämfört med racketsporter men det dök liksom inte upp, trots att stödet satt rejält tight. Användandet var under 5-10 km långa pass och den enda nackdelen var min tendens att få värmeutslag, en irriterande åkomma som dyker upp när huden inte får andas ordentligt. Sistnämnda faktor är däremot rätt ovanlig och högst personlig och lär knappast drabba gemene knärehabilitör. Av just den anledningen väljer jag att avstå närbilder på mitt värmeutslagsdrabbade ben..

Sammanfattningsvis rekommenderar jag helt klart Rehbands knästöd. Jag vet inte hur det står till med deras övriga sortiment som verkar vara väldigt brett, men när det kommer till knä/ben-support råder jag till noggrannhet i måttandet och utprovandet av storlek. Vid tveksamhet skulle jag säga hellre en storlek större än mindre.

Ett avslutande plus för den fåfänge kan vara ett hyfsat utbud rent färgmässigt =)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.