Små steg framåt

Veckan har gått in på sin sista och sjunde dag. Söndagar är för mig lika med att planera kommande vecka.  Allt från veckans mat, träning, se över arbetsschema och övriga aktiviteter. Planera logistiken för att den kommande veckan ska vara friktionsfri.

Även fast jag är en person som dragits mer mot kaos  än ordning och reda måste jag säga att jag gillar planeringen.  Troligtvis för att de ger mig en känsla av kontroll.

Den här våren har jag fått ändra mitt sätt att vara för att min vardag ska fungera. I samband med min personliga krasch började jag glömma saker. Som i sin tur stressade mig ännu mer och jag började göra märkliga grejor.

Då gjorde jag något som borde ha gjort för flera år sedan (närmare 30 år), lägga saker och ting medvetet på samma ställe. Började lägga nycklar, mobil och plånbok på exakt samma ställe varje dag. Jag som tidigare hade letat dagligen efter mina tillhörigheter eftersom jag aldrig mindes vad jag lade dem sist. Så enkelt det gick att skapa en nya vana. En bra vana som sparade massor med energi som jag tidigare bara slösade iväg i onödan.

Under den här våren har jag skapat flera goda vanor. Som att förbereda det som går kvällen innan ex barnens kläder och nu på slutet även mina kläder är framplockade. Har successivt arbetat fram en morgonrutin som nu har börjat sätta sig.

Så nu är det är dags att börja planera vecka 20.

2016-05-15_11.04.57


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.