BROOKS Ghost 11: Utvärdering

Hejsan!

Jag heter Alva och har under två veckor testat ett par springskor från BROOKS. Här tänkte jag dela de tankar och erfarenheter jag har haft med dessa skor under den tiden.

Skorna jag provade heter BROOKS Ghost 11. Anledningen att jag valde just dessa skor var att de var de jag fick tilldelade av BROOKs Shoe Finder (för de som inte vet vad det är så är det ett litet quiz som ger förslag på skor som passar dig). Själva quizet var roligt, Jag vet inte om det fanns sedan innan, för mig var det något nytt. Det mest intressanta var att jag kunde välja skor som passar för löpning på en stig eller på en väg/ett löpband. En del saker var dock lite oklara. Jag är en amatörlöpare så när de frågade om jag ville att skon skulle ”känna marken” eller ha en ”flygande känsla” blev jag förvirrad och valde bara en av dem.

Själva skorna har både positiva och negativa sidor. För det första (till min förvåning) passar de jättebra. Jag har ganska breda fötter, vem jag nu jämför med vet jag inte, vilket brukar vara ett problem. Det var det verkligen inte med dessa skor. De passade jättebra på både bredden och längden vilket sparade otroligt många pass som jag vanligtvis behöver ha bara för att gå in skorna. En annan bra grej var att jag kunde använda skorna utan inlägg vilket jag normalt brukar ha. Dock så kan det vara så att jag använder dem av vana eftersom jag haft dem i flera år. Det enligt mig mest nämnvärda är att jag slog rekord på 3 km i skorna. Deras förtjänst? Kanske :)

En sak som jag märkte var att skorna brände under fötterna. Den brännande känslan minskade för varje pass men den var fortfarande ett irriterande moment. Det som störde mig mest var färgen. Det kanske bara är jag men alltså jag förstår inte varför en ska vara en glödlampa när en är ute och springer!

Sammanfattningsvis så ger jag skorna 3,5/5. De är supersköna vilket definitivt väger tyngst. Jag tror att den brännande känslan kommer att försvinna med tiden och färgen kan jag ha överseende med. Skotestet var kul men svårt och lite luddigt.

Tack o hej, Alva

1 kommentarer till inlägget

Ribban
1968 • Åkersberga
#1
13 april 2019 - 18:37
Brännande känsla kan man ha när skorna är för stora och man kasar runt i skorna och där sockorna ökar friktionen. Prova tjockare sockar.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.