Brooks Ravenna 10

 

Hej alla löpvänner

Fick för ett tag sedan äran att bli skotestare åt Brooks, via jogg.se. Tackade ja av flera skäl. Motivation. Har blivit trött,passiv av en depression. Det som hjälper mest är löpning, med viss reservation mot
lyckopiller. Stundtals motigt men när jag väl kommer ut och efter pass är det bara +. Drivkraften är att vara i bra form, inte bara utseendet, hjärnan fungerar bättre. Det finns fortfarande tävlingsinstinkt kvar. Kontinuitet... Bor på Söder. Hör av dig om du vill ut på ett pass. Funderar också på att börja springa i klubb. Det påstås att ansträngande träning håller kroppen yngre - telomerer. Kan det bli bättre?

Följer ett träningsschema, förvisso uppyggt efter 8 veckor, men det gör inget då jag har gott om tid. Målet är 5 km. i augusti runt 25 min. helst under 20. Beror på hur träning löper. Börjar med idag lugnt pass för att se hur skor uppför sig. Runt 30 minuter.

Har sprungit mest i Asics, Nike, enstaka udda märken. Måste säga att favoriter hittills har varit Asics Gt 1000, framför allt Nike lunarglide 4. Har  utgåva 6 men har ännu inte sprungit i dom. Har även bra känsla av Zoom elite 5+ men de är svåra få tag på. Tycker Ravennan liknar Lunargliden, något mjukare känsla i Nike. Totalt sett ett bättre sko.

 

Brooks Ravenna 10

Av okänd anledning blev skor försenade. Igår ringde det på dörren. Skorna har kommit. Jippi. Tackar Team Brooks för det.

Första intrycket.

* Utseende. Det tar allmänt lite tid vänja sig vid tyg-ovandel, men ju mer jag tittar på dom desto mer tycker jag de är rätt snygga, smidiga, diskreta. Gillar verkligen inte helbjärta färger, i fel färger. Känns feminint. Att mindre pålägg gör skor lättare är bara en bonus.

* Skor känns lätta, sköna på foten och verkar stabila.

 

Första löppass och löpkänsla.

Vill poängtera att det är mina upplevelser och inte typiskt vad alla kommer känna vilket man kanske får när man läser rescensioner. Du får i vilket fall en idé om skor passar dig. Självklart ska du prova - bäst. 

* Ger en lite fastare känsla mot underlaget, för mig positivt.

* Kraften riktas framåt. Det måste tillskrivas de rälsar som ligger på utsida på skor, samt i mellansula om jag förstått rätt :). Det fungerar. När du springer i skor förstår du vad jag menar, därav den riktade, stabila känslan.

* Stabilitet. Jag pronerar mer på höger fot men märkte knappt av det. BioMoGo DNA i mellansula ska ge energi i steget. Lade inte något fokus på studs i steget mer på helhet. Kan inte klaga. Det hänger också ihop med din löpstyrka. Är du svagare i muskler påverkar det såklart. De holistiska rälsarna ska minska skaderisk i knäna. 

* Droppet mellan framfot/bakfot är inte extremt men gör ändå att jag springer mer på mellan/framfot. Behöver inte tänka mer framfot, det bara blir så. Droppet är avstånd mellan fram/bakdel på sulan. Mindre dropp ger genrellt mer framfotsteg. Motsatsen är att du sätter i häl först och troligt bromsar steget. Kraftigare, stabilare skor brukar ha den tendensen. Bra gjort Brooks.

* Sko känns rätt luftig.

* Profil i yttersula gör att småsten inte lätt fastnar. Bra. 

Passform

Nu är de helt nya och de behöver springas in lite, få lite mer av mig. Min fot är inte bred - D-bredd. Ovandel klämmer inte och det finns för mig tillräckligt med utrymme för tårna. Positivt också att tungan inte glider åt sidan. Har ofta en tendens snöra för hårt, även nu. Träning ger färdighet. Vill du ha bättre kontakt med foten i sko,om du känner visst glapp, använd den sista öglan, alternativt kanske en lite tjockare strumpa. Storlek känns som 42, kanske lite åt det tajtare hållet på bredd. Bra.

Upplevde ett lite skrap framtill när jag böjde fot i steget, bara på höger fot. Trodde först att en sten fastnat. Det är troligt bara en fråga om att springa in sko. 

 

Långtids-omdöme

Tiden får utvisa skons hållbarhet, springa när det regnar+hur det känns springa längre pass. Återkommer med rapport.

 

Preliminär sammanfattning

En lite fastare, snabb, lätt sko. Smarta enkla skenor ger riktigt bra stabilitet och bra löpkänsla. Mitt personliga betyg blir 4/5 med reservation för hållbarhet etcetera, vilket jag kommer belysa i del 2.

*Storlek 42 - D-bredd.

* BioMoGo DNA och *holistiska skenor *(holistik = helhet)

* Drop 10 mm.

* Finns i 4 olika färgställningar för män + E-vidd för dig med lite bredare fot. För damer 3 olika färger samt E-vidd.

* Vikt runt 260 gram för storlek 42, tippar jag på. 

* Pris 1160:- https://www.eskor.se. De billigaste jag kunde hitta.

 

Hälsning

/Johan

P.s. Krångligt ladda ned bild, men det gick till slut. d.s.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.