Foruminlägg av Embo

#1
3 januari 2011 kl 21:47
Gilla
Kul tråd! Nu när man delar med sig så blir målet kanske mer på "riktigt"

Mitt mål 2011
Tjejmilen på 45min
Halvmaran på 1.45 h
Hålla mig skadefri och frisk
#2
3 januari 2011 kl 22:00
Gilla
Själv är man ju lite av en "mes". Springer gärna inte ute på vintern då det är både kallt och mörkt, och precis som Eija skriver så är det lättare att man skadar sig. Så jag kör till 80% på springband på gymmet. Men på helgerna unnar jag mig en tur ute när jag har möjlighet att springa när det är ljust.

Fördelen med att köra på band för mig är att jag kan hålla koll på klockan och km för att kunna skriva ner min träning. Nackdelen är att det är FRUKTANSVÄRT långtråkigt. Men och andra sidan blir jag ju som en kalv på grönbete så fort utomhus-löpningen kommer igång :D Och det är ganska skönt mentalt!
#3
3 januari 2011 kl 22:32
Gilla
Min bästa dietfrukost är utan tvekan kvarg som jag blandar med bär. Blir som fruktyoghurt. Mättar bra och jag håller mig alltid väldigt länge!
#4
3 januari 2011 kl 22:38
Gilla
Intressant tråd som inför våren kanske blir aktuell igen.

Jag tycker att morgonlöpningen är den bästa träningen. Brukar dricka ett glas vatten och äta en halv banan innan, mest mot illamåendet som jag får när jag blir extremt hungrig.

Har mött många som har åsikter om att jag springer på morgonen och säger att detta skulle vara "farligt". Tyvärr så handlar det nog bara om deras egen oförmåga att ta sig upp och träna. Dvs avundsjuka. Min åsikt är att man nog känner själv vad som är bra eller dåligt för sin kropp.
#5
4 januari 2011 kl 20:43
Gilla
Åsa, såg att du fått dit svar. Precis, Arlas kvarg heter Kesella.

Den är ju trögare än yoghurt men blandar man i lite blöta bär så blir det lite mjukare. Jag brukar även använda kvarg/kesella i smothie och dipsåser.
#6
6 januari 2011 kl 14:06
Gilla
Jag behöver inte äta så mycket för att bli mätt. Oftast så blir det 1.5 dl. Men om jag vet att det kommer att dröja tills nästa måltid äter jag ett eller två ägg till.

Generellt så tycker jag att protein mättar under en längre tid. Men vill man ha lite mer kolhydrater så går det jättebra att blanda i havregryn eller dyl.
#7
6 januari 2011 kl 14:21
Gilla
Jag tror absolut inte på en sk. skatt för fetare människor då det för det första är väldigt svårt att administrera, men även fel sätt att lösa ett problem.

Däremot belyser förslaget en aspekt av övervikten som det sällan pratas om. Jag är väl medveten om att vissa människor har gener som gör att de lägger på sig fett lättare så jag dömer ingen! (så inga kommentarer om att jag diskriminerar överviktiga osv) Fetma för med sig kostnader för enskilda och för samhället i stort. Denna delen pratas det sällan om då det anses diskriminerande. Jag tycker dock inte att detta ska lösas med en skatt för dessa personer utan som många av er andra skrivit tidigare, mer fokusering på hälsa. Mer skolidrott, mer pengar till ungdomsidrotten, mer pengar till den breda verksamheten (inte bara elitsatsning) mer pengar till skolmaten, högre priser på onyttig mat! osv.

Jag anser att problemet med ohälsan ska lösas där den uppstår, i beteenden och val av livsstil. Inte genom att försöka bestraffa en av konsekvenserna. Dvs. vi måste ta reda på hur det kommer sig att övervikten och den allmänna ohälsan ökar. Varför väljer människor att misshandla sina kroppar som de idag gör när vi faktisk är väldigt medvetna om hur vår livstil påverkar oss?! (någon sociolog eller psykolog som kan förklara detta?)