Foruminlägg av Malin

#1
26 augusti 2012 kl 08:25
Gilla
Tänkte be er om hjälp! Jag har sprungit i drygt ett års tid, men fram till maj i år aldrig längre än 10 km. Planen var att öka med en km i veckan från maj och på så vis i alla fall ha sprungit 2,1 km när det var dags för Dn halvmarathon som jag anmält mig till. Nu har det av flera olika anledningar inte alls blivit så i sommar. Jag har sprungit, men bara kortare pass, alltså under en mil. Fyra längre pass har jag fått in, men aldrig längre än 15 km som jag sprang igår.

Nu börjar jag tvivla starkt på om jag överhuvudtahet ska ställa upp. Efter 11-12 km värker benen enormt och jag kan inte föreställa mig att jag skulle kunna springa en mil till då! Jag håller ett långsammare tempo än på mina kortare rundor men kroppen lägger ändå av. I går sprang jag 15 km på 1.34. jag har inget tidsmål på loppet, eller jo, helst under 2.15. Viljan finns men benen strejkar.

Nu undrar jag, om jag nu bestämmer mig för att springa loppet, hur ska jag då lägga upp träningen de sista tre veckorna? Jag kommer bli så knäckt om jag måste bryta loppet, och känna mig misslyckad om jag inte ställer upp. men just nu känns 2.1 mil låååååångt bort.
#2
6 september 2012 kl 21:24
Gilla
Hej igen!
Stort tack för alla peppande svar och tips. I lördags sprang jag 17 km. Det gick ok. Jag gjorde precis som många av er skrivit, gick 50-100 m då och då. Det hjälpte faktiskt bra och gjorde att jag stod ut 17 km, även om benen var riktigt tunga på slutet. På lördag ska jag pröva 19 km, och lördagen efter är loppet! Jag är så nervös att jag mår illa och känner att jag ångrar att jag anmälde mig, samtidigt som jag verkligen vill åt den där kicken som jag vet kommer när jag sprungit (släpat mig) i mål. Lycka till mer er löpning alla ni, och tack igen!
#3
17 september 2012 kl 21:06
Gilla
Hej igen!

Tack igen för alla tips och råd! Jag fullföljde halvmaran! Jag hade en envis förkylning som vägrade släppa så jag tog en ipren innan, vilket kanske var dumt, men jag blev i alla fall inte sämre efteråt.

De första 15 km gick riktigt bra! Jag sprang mellan 31-33 min/ 5 km. Efter 15 km tog det tvärstopp. Benen gick nästan inte att lyfta. Vid 17-18 tänkte jag bryta men kom på att jag ändå måste ta mig till målområdet och hämta mina saker... Så jag gick mycket på slutet, till och med sista kilometern, fast jag sprang i alla fall i mål. Sluttiden blev 2.20. Är både grymt nöjd, stolt, förvånad att jag klarade det, samtidigt som en del i mig är förbannad för att jag gick så mycket i slutet och att jag hade kunnat få mycket bättre tid annars. Men jag KUNDE inte springa helt enkelt!

Nu är jag peppad inför nästa halvmarathon, då kommer tiden bli bättre. Underbart vackert lopp i alla fall! Snälla peppande människor både i loppet och i publiken. Hur gick det för er andra som sprang?!