Foruminlägg av Johan Bolmstam

< < < 1 2 > > >
#1
12 augusti 2012 kl 20:33
Gilla
Beror lite på situation, om man är på ett motionsspår anser jag inte att man ska behöva meddela i förväg att man springer förbi.

Numera så brukar jag använda en handklapp eller liknande efter att halvt skrämt ihjäl en kvinna när jag försökte utföra ett litet utrop liknande "oouh" som med min trötthet lät som någonting mellan en brunstig älg och en galen ko.
#2
12 augusti 2012 kl 22:57
Gilla
#3
25 augusti 2012 kl 21:24
Gilla
Lyft nageln med en pincett och stoppa in bomull under nageln. Kan vara lite obehagligt/smärtsamt att lyfta nageln men otroligt skönt när man fått in bomull.

#4
8 januari 2013 kl 17:29 Redigerad 8 januari 2013 kl 17:33
Gilla
Detta gjorde jag:

Vilade några dagar så att smärtan lindrades från knäet
Stretch + Balans 3ggr per dag
Började gå växelvis jogga i 2-minutersintervaller (väldigt viktigt att inte anstränga sig så att man får ont igen)
Sedan under 2 veckors tid ökade jag joggintervallerna och minskade gången.

Rehabtiden var ca 1 månad för mig.

Sen viktigaste är att hitta orsaken till uppkomsten, jag hittade min i träningsdagboken med alldeles för stor ökning på distans efter sommaren.

Glömde tillägga att jag skaffade ett knäskydd med stöd för senans rörelse
#5
24 februari 2013 kl 21:17
Gilla
jag har en ganska ovanlig stil. Båda armarna högt men vänster ytterligare lite högre och mindre pendling än högerarmen (näst intill stilla)

Försökte någon gång att vänja om mig vid en mer naturlig pendling men upptäckte att jag varken vann eller förlorade något på det så lät det vara.
#6
26 mars 2014 kl 21:36
Gilla
Med denna tråd i åtanke så ägnades dagens pass i att fundera på vad jag tänker på.

Vad jag kom fram till är att tankarna inte sträcker sig längre än nästkommande steg. Uppskattar friheten i att faktiskt kunna koppla av och rensa huvudet under träningspassen.
#7
11 april 2014 kl 22:36
Gilla
Eftersom att vi fritt får välja vilka lopp vi vill springa så torde det vara olämpligt att välja ett bergsmarathon i motvind och snöstorm om man är ute efter något form av "personligt rekord"

Och kriterier för att räknas som "Marathon" är nog likt det mesta inom sportvärlden väldig väldefinierade.
#8
10 augusti 2014 kl 21:26
Gilla
Min tanke gällande privat väg är att det är snällt av markägaren som gjort en fin väg för mig att transporteras på.

Kollade upp detta närmare för ett tag sedan och fann att ägaren av vägen kan hindra motortrafik på vägen genom att ex. sätta upp en bom eller sätta till ett tilläggsmärke som talar om att motortrafik är förbjuden. Bom över vägen lär nog vara det enklaste då annan skyltning kräver ansökan och inte lär vara särskilt enkel att få (såvida du inte har väldigt goda skäl). Att hindra dig som fotgängare eller cyklist strider mot allemansrätten.
#9
7 februari 2015 kl 21:58
Gilla
Använder Nike Pegasus 31 som vardagssko och tycker de verkar stämma överens med de flesta av dina krav.
#10
6 augusti 2015 kl 17:26
1 Gilla
Skall försöka få till prinsens minne i år. Min "löparkarriär" började på prins Bertils stig när jag när jag pluggade i Halmstad, tycker därav om platsen helt enkelt.

(Målsättning 1.24.24)
#11
9 maj 2016 kl 15:35
Gilla
Kan tipsa om friluftsanläggningen Borgen (ca 2km från scandic). Bland annat så hålls MTB-SM där till sommaren och denna bana fungerar bra att springa på. Utöver det så finns diverse uppmärkta löprundor upp till 15km i skogsmiljö.
#12
7 juli 2016 kl 10:34
Gilla
Använder idag adidas adizero i olika modeller till i princip alla pass jag utför. Problemet är att skorna håller otroligt dåligt.. Runt 20-30 sen börjar mesh (ovansida/sida) spricka och efter 50mil så är dom oftast totalt oanvändbara. Tyvärr medför detta en milkostnad som är högre än bilkörning endast i skoslitage.

Har fått rationalisera bort diverse tyngre modeller av skor då det verkar som att mina knän/ben inte klarar av dämpade uppbyggda tyngre skor (oavsett hög eller låg drop, pronationsstöd osv).

Söker i vilket fall efter tips på lätta neutrala skor med bra hållbarhet. Det är ju logiskt att lättare skor slits fortare, men det måste ju finnas lätta skor som kan se relativt nya ut efter 20-30mil asfaltslöpning!?
#13
7 juli 2016 kl 12:34
1 Gilla
Tibor: Låter rimligt, det är jag upplever är att det är alldeles för stora områden av sammanhängande mesh. den spricker ju aldrig rakt igenom det mer plastiga delarna av skon. Ska testas på nästa par skor jag köper!

Senad: Exakt mina senaste skor gav mig en ungefärlig milkostnad på ca 27kr/mil. Tycker knappast detta är skäligt..

Mathias: Har inte upplevt att skorna påverkas särskilt mycket beroende på underlag. Trodde detta var fallet och skaffade ett par adios boost 3 inför göteborgsvarvet och stockholm marathon. 10mil inspringning inför göteborgsvarvet, 5mil mellan och sen efter stockholm så var det 2 mindre hål i meshen. (allt på asfalt).

Det jag har börjat fundera på är om fotbredden kan vara avgörande, har ju dock inte upplevt att skorna är särskilt trånga.

Men sen är jag ju nödvändigtvis inte i behov av några extremt lätta, men eftersom att det verkar fungera bäst för mig så känns det onödigt att släpa runt på onödig vikt..
#14
26 juli 2016 kl 00:19
Gilla
Vad händer om man nu skulle cykla på någon som använder denna app och irrar omkring på cykelbanor (bortsett från att jag kanske slår mig själv)? Var nära på att krocka 2ggr med ouppmärksamma spelare på dagens cykelpass. Har även vart nära under ett löppass..
#15
26 juli 2016 kl 20:23
Gilla
#70 tänkte mer på vem som som får stå för kostnad av krashad cykel osv rent lagmässigt. Vad gäller för gående på markerad cykelbana som även befinner sig på fel sida?
#16
29 juli 2016 kl 22:07
Gilla
5min/km i 5km har jag i princip klarat sedan tidiga tonåren. Spelade fotboll osv som yngre. Intressant att alla startar från olika förutsättningar, det tog mig en hel del träning att klara 4min/km på 5km. Det är markant större skillnad vad som krävs träningsmässigt mellan 4-5min/km spannet än ex. 6-7min/km.
#17
13 augusti 2016 kl 17:52
Gilla
Det jag konstaterat är att du får en lägre livslängd om du har för breda fötter som spänner ut tyge. Sen är det ju även generellt att lättare skor (mindre material) håller kortare. Har själv problem med Adidas Adizero modeller som i genomsnitt håller ca 50mil paret. Tyvärr har jag inte hittat bra ersättare..
#18
8 januari 2017 kl 17:14
1 Gilla
- SOC knäskydd som inte passade mig alls, strypte blodflödet i underbenet. (blev iofs bättre efter snitt med sax ner mot vaden)
- SOC korta tights som hade något form av "glidskydd" i gummi längst ner på på benen. Även detta verkade strypa blodflödet till benen och som en liten bonus gav det även skav på låren..
- SOC löparstrumpor, höll ungeför halva sträckan av ett marathon innan jag kände stortån krypa igenom socken.
- SOC funktionströja, skav lite överallt..

Köper inte SOC prylar längre, men vill tillägga att jag har en SOC jacka som fungerar som förväntat!
#19
19 januari 2017 kl 23:16
1 Gilla
Kör endast lätt dämpade skor, upptäckte för några år sedan att ju mer uppbyggda och dämpade skor jag använder desto större är skaderisken. Nu har jag dock en ganska naturlig framfotalöpning med kort markkontakttid (sprintersteg) och tycker mina observationer och lärdomar är logiska!

Så jag håller alltså med det du säger baserat på egen observation!
#20
6 mars 2017 kl 18:14
Gilla
Vatten och Coca cola. Gott, billigt och mycket energi. Vatten+Cola var det enda jag drack/åt under Sthlm marathon i år och var för första gången pigg hela vägen!
< < < 1 2 > > >