Foruminlägg av Jimmy

#1
4 september 2011 kl 12:21
Gilla
Hej!

Har löpt regelbundet 3ggr i veckan i snart 1år och har innan dess tränat både fotboll och innebandy. Brukar springa 7km - 1mil när jag är ute och kännt att det varit rätt lagom. Men den senaste månaden så har jag flera gånger varit tvungen att stanna efter 4-5 km pga att jag får ett tryck för bröstet som gör att jag får svårt att ta djupa andetag. Känner mig pigg och rask i övrigt så tycker det är skumt att detta kommit så plötsligt. Har försökt vänta längre efter jag ätit och så men det gör ingen skillnad. Vad kan detta bero på?

Mvh Jimmy
#2
5 september 2011 kl 17:32
Gilla
Hej hej!

Tack för svaren. Pulsen är helt normal och känns inte som det har med hjärtat att göra. Känns mer som ett tryck över hela bröstet som gör att jag får svårt att ta djupa andetag. Har aldrig haft några problem innan och känner mig inte trött i övrigt. När jag inte springer så är det lungt. Fast fortsätter jag långt efter att jag börjat få detta trycket så kan det hända att det liksom värker lite i lungorna efter. Låter så allvarligt när man skriver det såhär :) Får väl ge det lite tid och kolla upp det om det inte ger sig.

Mvh Jimmy
#3
11 juli 2012 kl 12:05
Gilla
Hej alla!

Har börjat löpa regelbundet igen efter 8månaders uppehåll pga av ett ont knä. Innan uppehållet sprang jag 7-10km rundor 3ggr per vecka på mellan 5.00 och 5.15 min per kilometer.

Nu efter uppehållet så kör jag 5km rundor 3-4ggr per vecka för att spara knät litegrann och springer i 5min tempo. Har väl sprungit med det intervallet ca 5-6månader nu Problemet är att jag tycker inte att jag kommer någon vart konditionsmässigt. Vissa dagar är det fortfarande oerhört tungt att springa dessa 5km och det gör mig otålig då jag vill kunna springa längre som jag gjort innan.

Har ni några bra tips?

Mvh J

#4
19 februari 2014 kl 12:08
Gilla
Hej på er!

Jag har ett väldigt enerverande problem vid löpning under vinterhalvåret. Jag får ont i bröstet redan efter 1-2 km. Det behöver inte ens vara särskilt kallt ute för att det ska börja göra ont. Idag tex fick jag stanna och ge upp efter 2km för det tryckte så över bröstet och idag var det ändå 3grader ute. Springer milen med lätthet när det är varmare ute.

Vad ska man göra åt detta? Är det bara att träna lungorna och fortsätta ge sig ut? Blir lätt att jag ger upp och struntar i att springa vintertid eftersom det blir såhär.

Mvh J
#5
19 februari 2014 kl 12:43
Gilla
Ja det blir bättre och bättre när jag stannar och trycket släpper, är som sagt mycket bättre när det är varmare ute. Är precis som mina lungor är känsliga för kall luft.
#6
19 februari 2014 kl 17:33
Gilla
Det var första löpningen i vinter så kanske går att träna upp. Jobbigt bara när man vet att man orkar betydligt mer egentligen.
#7
13 mars 2015 kl 17:40
Gilla
Hej!

Jag har efter ett drygt halvårs uppehåll under höst och vinter äntligen kommit igång med löpningen igen. Har sprungit 5km rundor i raskt tempo ca 3ggr i veckan sen i februari. De senaste två veckorna har jag fått ont i insidan på vänster smalben. Min första tanke var benhinnorna och jag har kunnit slutfört löprundorna utan att ha jätteont efteråt. Det känns gör heller inte alls särskilt ont någon timme efter löpturen utan ger sig ganska fort.

Men nu börjar jag undra om det verkligen är benhinnorna. Har en öm punkt på insidan av smalbenet som gör ganska ont när jag trycker på och det känns som en liten kula under huden. Läste lite och hittade något om stressfrakturer. Men inte kan man väl få en stressfraktur av 5km löpning 3ggr per vecka?? Känns som om det är något som drabbar de riktiga distanslöparna.

Några ideer om vad det kan vara?

Mvh J


#8
30 april 2017 kl 17:16
Gilla
Hej!

Har löptranat i stort sett hela mitt vuxna liv. Det har funnits kortare och längre uppehåll men inte längre än 3-5månader. Nu har jag kommit igång igen efter ett 4 månader långt uppehåll och har sprungit 2-3ggr i veckan i 2månader nu med sporadiska löpturar innan det.

Problemet jag har är att benen tar slut efter 4-5km och då springer jag just nu i 5:45-6:00 fart. Sprang milen på 50-52 min utan problem innan och har aldrig haft problem med att benen känns tunga innan, brukar vara flåset som sviker om något. Tycker att jag borde orka mer så var inne och tog lite prover men allt var normalt.

Vad ska jag göra åt detta? Behöver jag styrketräna helt plötsligt?

Mvh J