Foruminlägg av Mathias Jonsson

#1
30 augusti 2012 kl 13:53
Gilla
Hallå alla träningsgalna forumsmedlemmar!

Köpte mig en landsvägscykel i sommarens hetta och har verkligen fastnat för detta otroliga träningsalternativ.
Nog om det och över till min fråga. En cykeldator känns som ett måste på cykelstyret och då jag även funderar på en ny mobil så undrar jag om man kan ta två flugor i en smäll genom att fästa mobilen på styret och använda denna i cykeldator syfte.

Frågan lyder då om det finns ett smidigt alternativ till att fästa mobilen på en landsvägscykel... Då främst en motorola defy+ som jag ska införskaffa...

Tack på förhand!!!!
#2
30 augusti 2012 kl 21:46
Gilla
Är inte det minsta intresserad av att införskaffa en Iphone då jag söker en mobil som kan hålla för mitt friluftsfyllda liv.
http://www.cykla.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=633
Denna såg jag och det är något i den stilen jag vill ha. Dock så måste det inte ingå en vattentät väska då mobilen själv ska hålla för detta ändamål.


#3
31 augusti 2012 kl 13:43
Gilla
En annan anledning till att ha mobilen på styret är ju såklart gps funktionen då jag inom en snar framtid ska försöka mig på en europa-runt resa... Tänkte spara några slantar då en gps kostar en del.
#4
7 oktober 2012 kl 09:17
Gilla
Hejsan alla forums-medlemmar! På grund av ett envist knäproblem bestämde jag mig i våras att byta löpsteg och köpte ett par barfotaskor (Merrel Trail). Funkade fantastiskt då mitt knä mådde onekligen bättre. Börja smått var något som alla tipsade om och det funkade bra tills man tröttnade på kortrundor. Resultatet blev 5 veckor med benhinneinflammation. Har nu (för en månad sen) börjat om från ruta 1 och nu är jag rädd för att känningarna i benet återvänder.

Ursäkta storyn och över till frågan. Är det själva löpsteget som framkallar dessa smärtor, är jag otränad för det här eller är det den tunna sulan och den hårda mark-kontakten som bildar känningar?

Har funderat på att köpa minimalistskor med tjockare sula som t.ex "Brooks pure flow" eller "Adidas adizero feather" till mina längre rundor?

Uräskta den långa texten. Tack på förhand!

Mathias Jonsson
#5
6 juli 2013 kl 21:10
Gilla
Som rubriken lyder. Den 25 augusti är det åter igen dags för World Triathlon i Stockholm innerstad. Själv var jag bland de första att anmäla mig under förra året- detta var ett mål i min träning. Nu, åtta månader senare, får jag reda på att jag inte kan delta.

Hoppas att någon annan, sista-minuten-triathlet, finns därute och är villig att ta över min anmälan. Ska redan nu säga att jag inte vet hur det går till men det kan vara lätt ordnat (hoppas jag).

En anmälan kostar i nuläget 925 kr. Jag säljer min för 600 kr. Det vill säga 300kr desperations-rabatt...

Olympisk distans gäller det.

Vid intresse slå iväg ett mail på: mjonsson94@gmail.com