Foruminlägg av Niklas Sjöbacken

#1
20 mars 2014 kl 10:44
1 Gilla
Hej,
Jag är service ansvarig för Suunto på Svenska marknaden, och därmed kan man nog inte ta mig för att vara opartiskt. Men jag kan tala för Suunto.

När det kommer till pulsband så är det viktigt att man är medveten om att sensor delen på pulsbanden är förslitnings del som måste bytas ut med jämna mellanrum beroende på hur mycket och ofta man tränar.
Om man upptäcker att man får ojämn pulsöverföring eller att man tappar puls är det med största sannolikhet sensorbältet som spökar. Om man tar för vana att se över skicket på sensorbältet inför varje säsong så kommer man spara sig irritation över konstiga värden.

lite skötselråd m.m finner ni via länken nedan. http://www.minsuunto.se/sensorbalten/

Lycka till med träningen allihopa!
#2
21 mars 2014 kl 10:28
Gilla
Anders Strömvall: I jakten på att göra så bekväma och lätta band som möjligt så blir tyvärr hållbarheten lidande, när pulsbältena mer likande pilbågar i hårdplast vad hållbarheten länge men inte speciellt bekväma.
Kör man 4-5 pass i veckan så får man förmodligen räkna med att byta sitta band en gång om året. Sältan från svetten tar hårt på sensorer och resår.

Pär Holmgren: Tråkigt att höra att du har gett upp din ambit pga knapp problemen, knapparna har varit och är fortfarande ett problem för oss. Av den anledningen så har vi förlängt garantitiden när det kommer till knapparna. Är det så att du vill ge klockan en chans till så kan du skicka in den till mig så byter jag ut knapparna på den.

Jesper: Pulsband som funkar bra i vatten är en nöt som många försöker knäcka, men det är ingen som lyckats bra än. Jag ihop men många andra hoppas på att det ska komma snart:)
#3
21 oktober 2014 kl 10:27
1 Gilla
Hej,
Jag har hand om servicen för Suunto i Sverige och vi är extra generösa med garanti tiden för knapparna på Ambit. Det finns risker med att använda både 5-56 och ljummet vatten med diskmedel för att lösa problemet, har man otur så kan man trycka in fukt i modulen.
Skicka hellre in klockan så vi får byta knapparna. Vänd er till där ni köpt klockan eller gå in på www.minsuunto.se och följ instruktionerna där.
#4
30 oktober 2014 kl 10:37
Gilla
@Skägget - Det har varit en del kunder som blivit mer drabbade än andra vad gällande knapparna men i det flesta fallen så har det löst sig genom att man bytt ut knapparna. Kollar jag statistiken på reparationer så är det några fall som sticker ut men generellt som brukar man få ordning på det utan att de ska bli någon följetong,
Mest problem har det varit med Ambit 1, en del fall med 2:an, inga fall på 3 dags datum.
Det är givetvis väldigt enerverande när det händer men kollar jag på mängden sålda klockor och mängden reklamationer så är det fortfarande relativt få som drabbas.

Jag rekommenderar att man sköljer av klockan efter ett träningspass, det brukar minska problemen.
#5
3 november 2014 kl 09:34
Gilla
Det är med största sannolikhet så att ditt sensorbälte börjar bli slitet. då brukar pulsen bli lite svajjig. Om du har haft det mer än 1år och tränar regelbundet ett par ggr i veckan så kan det vara all ide att byta det. Dvs inte hela HR bältet utan bara sensor delen.
#6
4 november 2014 kl 11:01
Gilla
@Anna-Karin Johansson, Sensorbältet är en förslitnings del och håller olika länge beroende på hur ofta det används, hur hårt man spänner det, hur ofta man tvättar det osv. Det gäller även armband.
Det är sälta från kroppen som gör att resår och gummi delar torkar och spricker.
det vanligaste är att man får byta ut det mellan 12-24 månader
#7
14 augusti 2015 kl 13:13
1 Gilla
Hej Christoffer L Björnqvist med flera
Vi har ett lokalt service center i Sverige där vi har möjlighet att hjälpa dig delas med garanti reparationer och annan service som batteribyte m.m.

Anledningen till att vi har ett lokalt service ställe är att vi vill kunna kommunicera på ett lättare sätt med våra kunden och vår förhoppning är att vara smidigare.

Mer info hittar ni på www.minsuunto.se

/Niklas, Suunto Service Center Sverige

#8
20 augusti 2015 kl 12:04
Gilla
@Pär , Ledsen för sent svar, varit bortrest på semester.
Klockan tar en signal per sekund, men klarar inte att ta emot signalen i vattnet. Så jag tror att du kommit i en takt där du antingen inte har armen uppe i "luften" i en sekund eller att du hamnat i otakt så att klockan är under vattnet när den ska få kontakt. Vad som sen händer är att den drar ett rakt streck mellan de punkter de senast fått kontakt och då kan det blir över land.