Foruminlägg av Nicole Pelin

#1
25 mars 2015 kl 07:46
Gilla
Adidas Adizero Adios. Jättesköna och passar dessutom smala fötter:)
#2
11 maj 2015 kl 22:17
Gilla
Men gud vad snäll du är Åsa och bra ide! Synd att man missade detta! (Och att man ändå är lite för tjock...;)
#3
8 maj 2016 kl 21:41
Gilla
Jag fick jätteont när jag satte mig i bilen efter ett halvmaraton för två år sedan. Det gjorde inte superont sen när jag sprang, men just bilåkning var fruktansvärt. Hade ont i 15 månader innan jag röntgades, då hade jag två stressfrakturer i bäckenet, ett ödem och partiell avulsion av hamstring på fästet på sittbensknölen. (Det måste varit hamstring som gjorde ont vid bilåkning.) Kräv en röntgen! Och inte en skiktröntgen bara utan en MR. Lycka till!
#4
12 maj 2016 kl 07:27
Gilla
Detta är nog ett skämt:)
#5
13 maj 2016 kl 14:21
Gilla
Jag får också be om ursäkt för att jag trodde det var ett skämt. Det var inte meningen att låta negativ eller elak, jag trodde faktiskt att det var ett skämt.
#6
13 oktober 2016 kl 21:17
3 Gilla
Jag hade ont i skinkan i en evighet. Efter ca 1,5 år fick jag en MR som visade sk. partiell avulsion av hamstring från sittbensknölen. (Och några stressfrakturer och annat också.) Alltså hamstring hade delvis gått av från dess fäste på sittbensknölen. Läkarna har sagt att det som hjälper är tung styrketräning, tex marklyft, knäböj och utfall. Och korta löpintervaller eller åtminstone korta snabba fartökningar.
Lycka till oavsett vad det visar sig vara!
#7
22 februari 2017 kl 21:22
Gilla
Jag tycker att det snabbt går lättare att springa om man går ner bara några kg, men om du inte är ute efter några stordåd, är det verkligen värt att börja mixtra med maten? Träna lite mer så kanske några kg försvinner av bara farten? Man blir snabbare av att vara smal, men jag tycker inte det är värt att tänka på vad man äter hela tiden bara för att springa lite snabbare. Man kan nog utvecklas ändå. Lycka till!
#8
8 september 2017 kl 08:23
1 Gilla
Min hamstring slets delvis bort från sittbensknölen (partiell avulsion) i April 2014. Jag hade ont varje dag i mer än 1,5 år, sen fick jag reda på vad det var för fel och började styrketräna. Nu gör jag det minst 1 gång/vecka (Marklyft, utfall, knäböj, exentrisk hamstringövning i maskin, höftyft m.m) och har inte ont om jag gör det, men så fort jag låter det gå mer än 6 dagar börjar det kännas i skinkan igen. Läkarna sa lite olika saker, en ortoped sa att jag aldrig mer skulle kunna springa särskilt mycket, en annan visste knappt var det var för skada, en sa att jag var tvungen att vila jättelänge och den jag valde att lyssna på (Sverker Nilsson) sa att det bara var att börja springa, gärna intervaller och att styrketräna. Jag har fått höra att det som är av kommer alltid vara av och om man inte ska operera är det bara att träna upp de muskelfibrer som finns kvar så att det blir väldigt starka som gäller.
Lycka till!
#9
8 september 2017 kl 08:55
1 Gilla
Ja, det är det verkligen! Jag hade samtidigt stressfrakturer i bäcken, men fick höra att jag bara var stel och fick skylla mig själv för att jag aldrig stretchade, jag borde springa i barfotaskor, jag skulle köpa ny madrass att sova på, jag hade otränade rumpmuskler m.m... Till slut stod jag hos en läkare och storgrät, ljög och sa att jag var en satsande elitlöpare bara för att jag skulle få en röntgen...
Ska du inte försöka få en MR så att du är säker på vad det är?
Nej, jag har inte full rörlighet i senan. Eller har väl inte testar själva rörligheten direkt, men hela baksidan är väldigt stram.
Jag har väl lite tappat hoppet om att jag någonsin kommer att bli helt bra, men så länge jag offrar en timme i veckan på styrka så kan jag springa och leva utan smärta. Hoppas att du också kommer kunna det!
#10
8 september 2017 kl 09:12
Gilla
Det låter skönt att det blivit mycket bättre. Men att göra en röntgen kan nog ändå vara bra:) Det låter likt det jag har haft, jag hade oftast inte jätteont när jag sprang, mest vid långpass, men att sitta ner kunde vara olidligt, speciellt i en bil. Fick alltid ligga ner på andra sidan när jag åkte bil hem från lopp...
#11
2 januari 2018 kl 17:20
Gilla
Jag hade samma symptom på samma ställe som du, Johan. MR visade partiell avulsion av hamstring från sittebensknölen. Försök få en röntgen?
#12
17 mars 2019 kl 18:53
1 Gilla
Jag tycker Falkenbergsloppet är roligare. Det är fler deltagare och lite mer folkfest. Båda loppen är ganska platta.