Foruminlägg av Denise

#1
1 juni 2014 kl 12:12
Gilla
Hej! Jag och pojkvännen känner oss mogna att investera i en varsin löparklocka. Vi har samma budget (runt 2000kr max, blir det mindre blir vi dock inte ledsna :) ) , men måste inte nödvändigtvis köpa samma.

De vi har tittat på är
Garmin FR 220
Suunto ambit 2 R
Tomtom runner
Polar RCX3 (?)

Vi båda önskar en intervallfunktion, helst med både vibration och ljud. Pojkvännen tycker det är viktigt att den hittar gps:en rätt snabbt (hans tålamod tryter efter 1 år med runkeeper på mobil som tagit 15 min på sig att hitta rätt...) och jag gillar sånna där "såhär bra har du blivit/tävla mot dig själv från förra rundan" - tillägg, men inget viktigt. Han är intresserad av pulsträning, det är inte jag.

Är det någon som har någon tanke om någon av ovanstående? Vi har googlat för att se vilka som passar in på våra önskemål, men jag blir bara mer och mer förvirrad...

Tack på förhand :-)
#2
30 september 2019 kl 07:14
Gilla
Jag står inför exakt samma val som du, och gick in här för att skapa "samma" tråd. Jag älskar alla lifestyle-features - jag jobbar mycket natt och oregelbundna tider och gillar hur den analyserar stress i samband med det osv. Och tränar också något danspass/vecka tex.

Men jag har sedan 6 månader tillbaka börjat ta löpningen mer seriöst (som i att jag faktiskt sprungit 3 gånger per vecka och förbättrat mina tider; jag har inte ens följt ett program eller liknande). Och precis som du vill jag satsa lite på löpningen, men aldrig mer än att vara en hobbylöpare som springer ca 3 lopp per år för härlig känsla under lopp's -skull. Samtidigt som jag absolut siktar på milen under 45 min nästa år tex.

Så vilken väljer vi då?!
#3
30 september 2019 kl 15:17
Gilla
Jag har ingen aning om hur mycket man kan bli hjälpt av de analyser som löparklockan (dvs en forerunner av någon typ) kan ge, som inte vivoactive/venu tex gör; som tex training load och anaerob/aerob load och allt vad det nu hette. Kommer de hjälpa en hobbylöpare?
#4
2 oktober 2019 kl 08:08
Gilla
Hej!

Jag står i valet och kvalet att välja löparklocka. Jag har tidigare haft en fitbit som registrerar sömn och steg, och det tycker jag är roligt. Analyserar tex mitt humör och ork jämfört med sömnlösa nattjoursveckor osv. Utöver det köpte jag får många år sedan en garmin 220, som jag uppskattade manual lap och intervallfunktionen hos.

Men jag kom aldrig igång med löpningen då. Nu har jag dock sedan ett halvår ungefär sprungit regelbundet, ca 3 dagar i veckan, och känner efter Stockholm halvmaraton att detta är något jag vill satsa mer på. "Satsa" som i lägga mer planering än att dra på sig skorna och bestämma under rundan hur länge man är ute. Kanske planera pass/program osv. Men aldrig bli mer seriös än hobbylöpare. Springa halvmaror, enstaka mara och fler millopp osv.

Jag väljer mellan Garmin vivoactive 4/venu, med massa livsstilsfunktioner som jag verkligen gillade (när jag en vecka lånade en kompis VA3). Däremot saknade VA3 manual lap vilket jag saknade, och det var en dealbreaker - men som, VA4 nu har. Den trackar sömn och stress, analyserar energi osv. Nörden i mig gillar det :-)

Dock saknar VA4 mer löparinriktade analyser som anaerob/aerob training effect, återhämtningstid och race pacer. Är det funktioner ni som springer tror jag antagligen skulle uppskatta att ha, om jag lägger mer energi på löpningen? Jag tänker tex Garmin 245 eller 645. Eller andra förslag?!

Tack så oerhört mycket för hjälpen! Jag har googlat mig blodig de senaste två veckorna...