Foruminlägg av Kennta

#1
22 mars 2015 kl 08:34
Gilla
Hej

Är det någon som har något tips på en klocka som visar det som man ser i telefonen visar i endomondo. Alltså, jag har pulsband och telefonen har ju gps osv. Jag är bara ute efter en klocka som visar den informationen eftersom telefonen på baksidan av armen är lite svåravläst. Jag har en androidtelefon.

Tack på förhand
#2
22 mars 2015 kl 12:55
Gilla
Hej

Ska köpa nya skor och har efter en kontroll blivit rekomenderad att köpa ett par New Balance 1260v4. Dessa satt kanon och kändes underbara men färgen gör att jag väljer att leta vidare. GT-2000 finns i svart vilket passar mig ypperligt.

På fot & sko eller vad butiken kan heta påstod säljaren att GT-skon blivit smalare sedan 2150-2170-tiden. Finns det någon här som kan bekräfta det?

Finns det rentav någon som bytt från GT-2150/60/70 till GT-2000v3 och vill dela med sig av sina erfarenheter?

Jag överpronerar och har en ganska bred fot med normalt fotvalv. GT-2150´n har varit underbara!

Tacksam för input :)
#3
29 mars 2015 kl 05:43
Gilla
*Bump*

Ingen som vet ur man skickar in alla passen på en gång?
#4
30 mars 2015 kl 00:01
Gilla
Tack för ditt svar Lars.
Jag uttrycker mig luddigt. Det du skriver är ju helt rätt men jag vill ha en billigare lösning. Jag är bara ute efter en klocka som visar infon ifrån Endomondon. Telefonen har jag inget intresse av att lämna hemma, Problemet är att det är väldigt svårt att läsa av displayen på telefonen när den hänger på överarmen. I min värld borde det funka med vilken klocka som helst som har ett hyffsat gränssnitt i kombination med Bluetooth 4.0.

Nån som har några tips? Nån som har testat nån billigare kina-modell från Ebay?
#5
15 augusti 2016 kl 12:43
Gilla
Hej
Min tjej är anmäld till midnattsloppet men kan inte springa. Hon frågade därför om jag ville springa och det vill jag ju. Vi springer ofta tillsammans och håller ungefär samma tempo.

Vad jag förstår ska man springa i sin uthämtade t-shirt från stadium som då i det här fallet är av tjejmodell.

Frågan;
Kan man springa i "tjejtröja" eller misstycker funktionärerna då?
#6
8 augusti 2017 kl 03:38
Gilla
Hej
Jag har löptränat i ca 5år och snittade 2-3mil i veckan. Inför Göteborgsvarvet ökade jag träningsmängden och bytte succesivt skor från stabila new balance med 8mm drop till Hoka Clifton 3 med 5mm drop för neutrala löpare.

Träningen och varvet gick bra men så började en molande värk från höger häl och jag googlade då fram att det var plantar fasciit eller falsk hälsporre.

Idag läste jag om fettkudden och ställde mig då upp och såg de vita fettkulorna på sidan. Alltså var PF helt fel. Rätt svar är Fat Pad Syndrome eller Severs verkar det också kunna heta.

Har beställt hälkoppsinlägg "tulis hd" och köper tejp imon och ska tejpa upp hälkudden vid träning. Har gått i birkenstocks hela sommaren men symtomen har inte blivit bättre....


Sedan symptomen uppdagats har jag kört mer sällan och kortare men intensivare pass. Dvs inga långpass - bara intervaller.

Jag tänker mig att det är A-läge att flytta fram löpningen på framfoten och söker nu tips eller kanske rent av ett program som någon provat eller kan rekomendera?

Är det någon som sprungit med tulis hd och vill uttala sig om hur dessa står sig mot en hård tejpning? Jag upplever mina Clifton väldigt dämpade så det kanske räcker med tejp? Någon som har några andra tips om hur man kan bygga upp hälen igen?

Ursäkta långt inlägg!

Tacksam för alla svar
#7
9 augusti 2017 kl 03:14
Gilla
Hur har det gått Emelie? Sitter i samma hopplösa läge här så orkar du skriva några rader om vad du testat och vad som funkat hade det varit grymt!

Tack på förhand
#8
19 augusti 2023 kl 09:12 Redigerad 19 augusti 2023 kl 09:18
Gilla
Hej
Jag har sprungit i femton år. Ibland en mil i veckan, ibland tre mil i veckan. Ibland uppehåll.

I snart ett år har jag haft en molande smärta/obehagskänsla i mitt vänstra knä. Höll uppe i tre månader över jul men symptomen försvann inte. Går jag på med träningen och springer mer än två rundor i veckan blir smärtan mer konstant (vilket jag givetvis inte gör).

Jag har under hela tiden transportcyklat till jobbet mellan 5-10 mil i veckan. Cykeln har jag haft i tio år med samma inställningar, skor och sadel.

När jag springer kommer det efter 5-6km en känning över vänstra knäskålen (alltså typ 1/10 på smärtskalan). Den blir inte värre utan håller sig där resten av passet. Jag springer oftast 8-12 km/runda.

Dagen efter när jag vaknar och ska gå ner för trappan känns det mycket i knät (5/10 på skalan) men mer som en stelhet än smärta om man kan säga så.

Om jag ligger i soffan på vänster sida med böjt knä kommer det ganska fort en obehagskänsla på utsida vänster knä. Typ som att knät är allmänt irriterat.

Eftersom smärtan inte är så allvarlig har jag inte sökt hjälp mer än köpt ett knäskydd med hål för knäskålen. Ibland glömmer jag det men smärtan blir inte värre utan skydd heller även om jag tycker att skyddet ger en go feeling.

Det är alltid märkbart varmare om man lägger anden ovanför min vänstra knäskål.

Jag är 45 år och 80kg/175cm och lever aktivt.

Min fråga är om någon kan peka mig i nån riktning eller tipsa om nån stretch/övning jag kan prova? Jag har gummiband.

Idag pratas det om artros på Nyhetsmorgon och att 1 miljon svenskar har det - så även kanske jag?

Jag ska boka tid på primärvården men ändan sitter som fastsvetsad i vagnen 😊

Tacksam för all input👍

#9
26 augusti 2023 kl 09:33
Gilla
Bra tips! Skall testas👍